MEŠTANI POŽEGE OČAJNI, POPLAVE PRETE DA UNIŠTE PORODIČNE KUĆE: ''Molimo se Bogu da stanu padavine'' (FOTO)

Autor:

Vesti

18.04.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled opasnosti od daljeg izlvanja obavljen je razgovor sa potencijalno ugroženim stanovnicima.

MEŠTANI POŽEGE OČAJNI, POPLAVE PRETE DA UNIŠTE PORODIČNE KUĆE: ''Molimo se Bogu da stanu padavine'' (FOTO)

Foto: RINA

Zbog izlivanja Zapadne Morave alarmantno stanje je u požeškim selima Pilatovići i Prijanovići, gde voda preti da stigne i do naseljenih domaćinstava.

- Samo gledamo u nebo i Bogu se molimo da padavine konačno stanu, u suprotnom moraćemo da spasavamo šta se spasiti bude moglo. Uvek strepimo kad je u pitanju Zapadna Morava, da ne poplavi sve što imamo - kažu za RINU meštani.

Zapadna Morava koja se izlila na ovoj teritoriji od jutros je poplavila preko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i opštinski put između Prijanovića i Pilatovića koji dalje vodi ka Čačku.

- Izvršen je obilazak reka. Za sada sve reke u svojim koritima sem Zapadne Morave koja je se izlila u Pilatovačkom polju. Poplavljena je veća površina u Pilatovačkom polju, ali za sada nema ugroženih lica i stambenih objekata - kaže za RINU zamenik  predsednika opštine Požega Ivan Rosić.

Usled opasnosti od daljeg izlivanja obavljen je razgovor sa potencijalno ugroženim stanovnicima i data su im jasna upustva za ovakve situacije, a na teren su upućene nadležne ekipe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading