GRADE SE ODRAMBENI BEDEMI NA NAJKRATIČNIJOJ TAČKI U PRIJEPOLJU: Nađeno rešenje za nabujali Lim

Autor:

Vesti

24.03.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovni cilj planskog uređenja ovog naselja jeste omogućavanje izgradnje efikasnog odbrambenog nasipa za slučajeve poplava.

GRADE SE ODRAMBENI BEDEMI NA NAJKRATIČNIJOJ TAČKI U PRIJEPOLJU: Nađeno rešenje za nabujali Lim

Foto: TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC, fotografija niske rezolucije/ nr

Poplave u okolini Prijepolja

 Kako bi nemile scene potopljenh kuća i ugroženih domaćinstava na teritorji prijepoljske opštine postale prošlost, donet je Plan detaljne regulacije za deo naselja Zalug u svrhu zaštite od veliki voda reke Lim.

Plan obuhvata prostor od mosta na državnom putu do ušća reke reke Ljupče u Lim. Pored izgradnje odrambenog sistema, predviđen je i sistem za prečišćavanje otpadnih voda koji je planiran blizu ušća Ljupče u Lim kao i saobraćajnica koja će omogućiti pristup sistemu.

- Planom detaljne regulacije a za deo naselja Zalug u svrhu zaštite od velikih voda reke Lim obuhvaćene su i promene saobraćajnica koje su planirane planovima višeg reda. Druga kritična tačka plavljenja na teritoriji opštine Prijepolje je Brodarevo, za koje je u toku izrada projektne dokumentacije - kaže za RINU predsednik opštine Drago Popadić.

Foto: TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC, fotografija niske rezolucije/ nr

Reka Lim

Osnovni cilj planskog uređenja ovog naselja jeste omogućavanje izgradnje efikasnog odbrambenog nasipa za slučajeve poplava, kakve su viđene tokom prethodne zime.

Prema najavama, Srbijavode će uložiti novac u realizaciju ovog projekta koji, osim nasipa, obuhvata i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda na Ljupči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading