DIVAC: Hrvatski prevoznik kažnjen zbog kabotaže u Srbiji

Autor:

Vesti

08.04.2023

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divac je rekao da je kamion preduzeća Marin-promet, sa sedištem u Zagrebu, prevozio robu na relaciji Beograd - Priština, bez dozvole za kabotažu.

DIVAC: Hrvatski prevoznik kažnjen zbog kabotaže u Srbiji

Foto: ST/N. MANDIĆ

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za inspekcijski nadzor Ivan Divac izjavio je da je hrvatski prevoznik "Marin - promet" novčano kažnjen zbog nelegalnog kabotažnog prevoza u Srbiji.

- Tokom kontrole drumskog teretnog saobraćaja, nedavno je otkriven slučaj nelegalnog kabotažnog prevoza, koji je na teritoriji Srbije obavljao jedan hrvatski prevoznik - rekao je Divac.

Kabotaža je, inače, prevoz tereta u drumskom saobraćaju koji obavlja strani prevoznik između pojedinih mesta na teritoriji druge zemlje, za koji mu je neophodna dozvola za kabotažu, koju izdaje nadležno Ministarstvo. 

Foto: ST/N. MANDIĆ

 

Međutim, Divac je rekao da je kamion preduzeća Marin - promet, sa sedištem u Zagrebu, prevozio robu na relaciji Beograd - Priština, bez dozvole za sabotažu.

Time je izvršen privredni prestup Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju.

Presudu u ovom slučaju doneo je krajem marta Privredni sud u Nišu, koji je izrekao kaznu od 400.000 dinara za pravno lice, a za odgovorno lice u preduzeću 50.000 dinara.

- Želimo da se što više transporta robe odvija preko Srbije, država zato i ulaže ogromna sredstva u izgradnju saobraćajne infrastrukture, ali važno je da sva preduzeća čiji kamioni prolaze kroz Srbiju poštuju zakone ove zemlje, pribave sve potrebne dozvole i da legalno rade - rekao je Divac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading