NEMA ODMORA ZA SAOBRAĆAJCE NI TOKOM VASRŠNJIH PRAZNIKA! Evo šta će se sve kontrolisati u saobraćaju!

Autor:

Vesti

07.04.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom praznika je najavljena pojačana kontrola saobraćajne policije.

NEMA ODMORA ZA SAOBRAĆAJCE NI TOKOM VASRŠNJIH PRAZNIKA! Evo šta će se sve kontrolisati u saobraćaju!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Otkada su na koridorima 10 i 11 postavljene kamere procesuirano je 385.000 počinjenih saobraćajnih prekršaja, koji se pre svega odnose na prekoračenu brzinu, nevezivanje sigurnosnog pojasa i razgovor mobilnim telefonom, izjavio je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

On je naveo da se uoči i tokom predstojećih vaskršnjih praznika očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji i dolazak velikog broja vozila iz Zapadne Evrope, kako stranaca koji putuju prema Grčkoj i Bugarskoj tako i naših državljana koji dolaze kući.

Govoreći o tome koje će mere pojačane kontrole saobraćaja tih dana sprovoditi policija naveo je da će se preko odgovarajućeg portala na koridorima 10 i 11 kontrolisati brzina kretanja motornih vozila i njihovo sankcionisanje.

- Akcenat dajemo brzini jer ona preovlađuje među faktorima koji utiču da se dese saobraćajne nezgode. Kada govorimo o lokalnim aktivnostima, na teritoriji policijskih uprava su takođe sačinjeni planovi zbog očekivanog dolaska većeg broja vozila, tako da će i na lokalnom nivou biti sprovođene pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju u otkrivanju ostalih prekršaja, a to je upravljanje pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ali i brzine na mestima gde se može očekivati da dođe do prekoračenja brzine - rekao je Belencan.

Sagovornik Tanjuga je istakao da saobraćajna policija kao partner učesnicima u saobraćaju nastoji da deluje preventivno i da se i najave pojačane kontrole preko medija rade kako bi se doprinelo da stanje u saobraćaju bude bolje i da se učesnicima u saobraćaju ukaže na nebezbedno i nepropisno učestvovanje u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading