KRAJEM MARTA ISTIČE ROK ZA PRIJAVU U SPECIJALNE JEDINICE VOJSKE SRBIJE! Onog ko prođe čeka plata od 200.000 dinara, a ovo su uslovi!

Autor:

Vesti

19.03.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj konkursa je da Srbija do kraja sledeće godine ima oko 5.000 specijalaca, a njihova osnovna snaga je brzo reagovanje.

KRAJEM MARTA ISTIČE ROK ZA PRIJAVU U SPECIJALNE JEDINICE VOJSKE SRBIJE! Onog ko prođe čeka plata od 200.000 dinara, a ovo su uslovi!

Foto: ATA Images

Do kraja marta otvoren je konkurs Vojske Srbije za prijem u specijalne jedinice, na koji se mogu prijaviti svi do 30 godina starosti.

Elita srpske vojske - 72. brigada jedan je od stubova naše odbrane. Svoju reputaciju stekli su u najtežim godinama, za vreme ratova na prostorima bivše Jugoslavije. Danas su štit Srbije i stalno su u pripravnosti.

Po prvi put, priliku da postanu deo ove jedinice, imaju i oni koji nisu služili vojni rok.  Kandidati koji zadovolje stroge kriterijume biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci.

One koji steknu zvanje pripadnika elitnih sastava Vojske Srbije očekuju obuka i usavršavanje, stimulativna osnovna zarada u iznosu od oko 200 hiljada dinara, kao i rad sa najsavremenijim naoružanjem.

Cilj konkursa je da Srbija do kraja sledeće godine ima oko  5.000 specijalaca, a njihova osnovna snaga je brzo reagovanje.

Vojska Srbije danas je jača nego ikada, i to zahvaljujući podršci države, koja ulaže u vojnu opremu i naoružanje, ali i brine o životnom standardu pripadnika vojske.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading