VOJNI UDAR NA SRBIJU! Mrzitelji pokrenuli simultani napad iz tri pravca: "ZAPUCALI" OPOZICIONARI, TAJKUNI I HRVATI!

Autor:

Vesti

23.02.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smeta im jaka Srbija, smeta im predsednik Aleksandar Vučić, pa im, jasno, smeta i to što se naša vojska digla iz pepela i što je najavljeno njeno dalje jačanje. U panici zbog svega ovoga, udružili su snage stari saveznici: pojedini opozicionari, tajkunski mediji i, ko bi drugi, Hrvati.

VOJNI UDAR NA SRBIJU! Mrzitelji pokrenuli simultani napad iz tri pravca: "ZAPUCALI" OPOZICIONARI, TAJKUNI I HRVATI!

Foto: Ministarstvo obrane/printscreen

Čim je predsednik Vučić iz Abu Dabija objavio znatno jačanje specijalnih snaga, veliko povećanje plata, nabavku ubojitih dronova, 200 teških vozila za Vojsku, kao i moguću kupovinu aviona rafal, krenula je kanonada...

KO BI DRUGI

Tako je list Danas, koji posluje u okviru "Junajted medije" tajkuna Dragana Šolaka, iz taka krenuo u napad. U tekstu "Vučić ne zna da pliva u mirnodopskim vodama", koji im je bio udarna najava, navode da bi umesto bacanja (?!) miliona na naoružanje, svrsishodnije bilo da se poradi na poboljšanju odnosa s komšijama u regionu.

Republika

Foto: printscreen

Pisanje hrvatskog portala Direktno

- Za vreme vlasti SNS, od 2012, davanje za Vojsku i policiju je duplirano. Sada je dve milijarde evra, odnosno 14 odsto budžeta. Svako dodatno ulaganje u Vojsku je potpuno neprihvatljivo - rekao je jedan od Danasovih sagovornika Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, i to u vreme kada čitav (ali baš čitav) svet sve više izdvaja za jačanje oružanih snaga.

Nadovezao se i Srđan Milivojević, poslanik DS, suludim pretnjama da je Vučiću bolje da više ulaže u modernizaciju i opremanje zatvora, nego u naoružavanje.

Jaka srpska vojska smeta i Zdravku Ponošu, nekadašnjem načelniku Generalštaba VS, doskorašnjem potrčku lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, o čijim lažima i besmislicama smo juče pisali (povećanje broja specijalaca i njihovih plata nazvao "vođinim glupostima").

Republika

Foto: printscreen

Pisanje Danasa

U panici su i u Hrvatskoj, gde besne zbog poteza predsednika Vučića, odnosno činjenice da će srpski specijalac biti duplo plaćeniji nego hrvatski vojnici, iako je ta zemlja član NATO.

Predrag Rajić, analitičar Centra za društvenu stabilnost, kaže da snažna Srbija odgovara samo Srbima:

- Naravno da bi mnogi u međunarodnoj areni želeli da vide razjedinjenu, slabu i dezorijentisanu Srbiju, bez jakog lidera. Nažalost, takva slika je draga i određenim političkim strukturama u zemlji. Zato što im je lični, politikantski interes, daleko iznad državnog.

FAKTOR ODVRAĆANJA

Aleksandar Marković, poslanik SNS, smatra da je očekivano da hrvatski mediji vode negativnu kampanju protiv ulaganja u naoružanje i jačanja VS, ali je krajnje degutantno kada se uključe i domaći dežurni autošovinisti.

Međutim, za očekivati je, kako kaže za Republiku, da svi koji ne žele dobro Srbiji te činjenice dočekuju na nož:

- Odgovornom državničkom politikom predsednik Vučić je od devastirane i razorene Vojske doveo do toga da je danas respektabilna vojna evropska sila. Jak i snažan VS je garant mira i stabilnosti u regionu, ali i naših državnih i nacionalnih interesa, kao faktor odvraćanja.

Ovo im je trn u oku

- Vučić najavio da će država 2023. i 2024. kupiti 200 teških vozila i oruđa domaće industrije za našu vojsku (109 malih miloša, 39 lazara, 26 modernizovanih tenkova, 26 BRDM, 12 gvozdika, 60 alasa...)
- dodatnih 100 miliona evra za našu namensku industriju
- pregovaramo s Francuzima o kupovini borbenih aviona rafal
- do kraja godine stižu nam ubojiti dronovi
- imaćemo 5.000 specijalaca, s početnom platom od 220.000 dinara

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (63)

Loading
Marko

23.02.2023 09:58

Opozicionarima, tajkunima i Hrvatima je jedno zajedničko, a to je da sruše Vučića i tako i Srbiju. E to teško da će da dočekaju!

cale

23.02.2023 09:58

Kda svi ovi pocnu da pljuju onda znas da je Srbija na dobrom putu!

Boda

23.02.2023 09:59

Svi bi oni Srbiju na kolenima, ali Vučić to ne dozvoljava!

Crna Leptirica

23.02.2023 09:59

Samo nek mrze Srbija se ponosi nasim pravim narodom i nasim predsednikom.