EMIRATI KUPUJU NAŠEG MILOŠA, CEO SVET SE NAORUŽAVA: Vučić obišao sajam naoružanja u Abu Dabiju

Autor:

Vesti

20.02.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je ocenio da u svetu vlada opšte ludilo i trka za naoružavanjem kakva se ne pamti u poslednjih 70 godina, čak ni uoči Drugog svetskog rata

EMIRATI KUPUJU NAŠEG MILOŠA, CEO SVET SE NAORUŽAVA: Vučić obišao sajam naoružanja u Abu Dabiju

Foto: TV Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije.

Predsednik je rekao da planira da obiđe veliki broj štandova i danas i sutra dodavši da naša zemlja ima ovde nekoliko štandova - državni ali i nekoliko privatnih proizvođača.

- Naša vojska mora biti jača, neuporedivo je snažnija nego pre ali mora biti jača... Zato smo razgovarali s ministrom Malim i premijerkom Brnabić kako da izdvojimo novac a da nikog ne oštetimo i uložimo u vojsku da znatno povećamo našu borbenu gotovost, a to je ogroman novac - rekao je Vučić naglasivši da ćemo od domaće industrije u 2024. kupiti 200 komada našeg teškog oruđa - miloše, haubice, ognjeve...

Republika

Foto: TV Pink

 

 

- I to će da košta 300 miliona evra po našim cenama od naših fabrika, a da kupujemo sa strane to bi bilo 600 miliona evra, pa ćemo dodati još 100 miliona, uložiti u našu namensku za robote, finu optiku, videćemo da li FAP može nešto da isprati... - dodao je predsednik rekavši da je VS zainteresovana za dronove koji nose 12 mina i ispuštaju ih tokom leta.

Nekad se smejali, a sad svi traže pasarse i našeg "malog miloša"

Predsednik je napomenuo da vlada veliko interesovanje za proizvode naše namenske industrije, pre svega "malog miloša", pa je predsednik podsetio da su mu se nekad svi smejali a sad evo svi traže da kupe.

"Pa pobogu, poručite 5 puta više, daćemo vam pare"

Predsednik se ljutnuo kad je na našem štandu razgovarao s čelnicima namenske industrije što na vreme nisu poručili odgovarajuće delove i repromaterijal za naša oruđa koja pre svega treba da se isporuče Vojsci Srbije, a potom i Kipru i drugim zemljama koje su zainteresovane.

Republika

Foto: TV Pink

 

 

- Razumem predsedniče, ali rokovi su se produžili, što je bilo mesec i po sad je najmanje 6 meseci... Zato smo poručili duplo..

- Pa znali ste to, rekao sam vam, što niste poručili 5 puta više, mi ćemo da damo pare - rekao je predsednik vidno ljut.

Predsednik je ocenio da u svetu vlada sveopšte ludilo i trka za naoružavanjem kakva se ne pamti u poslednjih 70 godina, čak ni uoči Drugog svetskog rata...

- Svet se besomučno naoružava, sve je otišlo dođavola... Svi kupuju, ne pitaju za cenu, Grci kupuju kao da je džabe... Čak i tzv. Kosovo će do kraja godine imati 100 oklopnjaka od para koje im daju njihovi NATO prijatelji - rekao je predsednik koji je obišao naš štand gde su mu predočeni svi noviteti iz naše ponude.

On je prethodno kazao da je jutros razgovarao s nekadašnjom ministarkom Anđelkom Atanasković koja je ponovo na čelu Prve petoletke koja treba da uradi izvesne modifikacije koje su tražili kupci iz Emirata.

Momci i devojke, prijavite se! Osnovna plata u specijalnim jedinicama veća od 2.000 evra

Predsednik je danas na sajmu u Abu Dabiju pozvao sve naše momke i devojke do 30 godina koji hoće da budu deo Vojske Srbije, svoje vojske, da se prijacve na konkurs za specijalne jedinice u kojima će osnovna - početna plata već prvog meseca biti 220.000 dinara a pošto je kod nas kurs i odnos sa evrom čvrst biće to i mnogo više od 2.000 evra jer kad se na osnovnu od 220.000 dodaju dežurstva, teren... ići će to na više od 260.000.

Predsednik je naglasio da država mora da plati da bi imala snažnu vojsku jer bi se u protivnom ljudi odlučili za mnogo plaćenije poslove od VS.

On je opet ukazao na nužnu potrebu i neophodnost da Srbija ima snažnu vojsku odvraćajućeg karaktera kako bismo odbranili zemlju od potencijalnog spoljnog neprijatelja, te kazao da nas ne bi bilo posle 3 dana da ne ulažemo u vojsku i da nemamo snažnu vojsku koja mora biti još jača.

On je prethodno kazao da je jutros razgovarao s nekadašnjom ministarkom Anđelkom Atanasković koja je ponovo na čelu Prve petoletke koja treba da uradi izvesne modifikacije koje su tražili kupci iz Emirata.

"Skoro da sam noćas plakao kad smo gledali finansijsku kalkulaciju"

Predsednik je ispričao da je noćas oko pola 1 skoro plakao kad je gledao finansijske kalkulacije... On je kazao da ne može da se dozvoli da svaki dan u Kragujevcu ili u Krušiku s posla izostaje 490 ili 450 ljudi...

- Emirati hoće našeg malog miloša... Rekao sam, sine, daćemo vam duplu platu, daćemo šta hoćete samo da proizvedete što više... - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (95)

Loading
Aleksa

20.02.2023 11:48

Srpska vojna industrija može biti ponosna na to što je veliki broj svetskih država zainteresovan za kupovinu njenih proizvoda.

Yanko43

20.02.2023 11:49

Odlicna vest, Srbija ce zaraditi ozbiljne pare kroz svoju vojnu industriju.

Darko

20.02.2023 11:50

Shodno novonastalim nezbednosnim okolnostima u svetu, od izuzetnog značaja je što nastavljamo dalje da jačamo Vojsku Srbije.

Marko

20.02.2023 11:51

Drzava mora da plati, da bi imala obucenu i jaku vosku.