PRIŠTINA ZABRANILA PRODAJU ULJA IZ SRBIJE! Rezultat skandalozne kampanje bojkota srpskih proizvoda na delu

Autor:

Vesti

04.02.2023

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naložili povlačenje ovog proizvoda uz banalan razloga.

PRIŠTINA ZABRANILA PRODAJU ULJA IZ SRBIJE! Rezultat skandalozne kampanje bojkota srpskih proizvoda na delu

Foto: www.profimedia.rs

Ministarstvo industrije, trgovine i preduzetništva u Prištini zabranilo je prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije, jer navodno ne ispunjava kriterijume prosečne količine u ambalaži propisane važećim uredbama.

- Izveštajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno je da jestivo ulje, proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosečne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode - navodi se u obaveštenju ministarstva.

Kako se ističe, zbog toga je tržišna inspekcija preduzela mere u skladu sa zakonodavstvom na snazi, i ekonomskom operateru, dobavljaču ovog ulja, zabranila da prodaje ovaj proizvod, te da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana.

Podsetimo, nedavno se na društvenim mrežama pojavio spot, u okviru kampanje kojom se na Kosovu i Metohiji poziva na bojkot proizvoda iz centralne Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading