PRIŠTINA ZABRANILA PRODAJU ULJA IZ SRBIJE! Rezultat skandalozne kampanje bojkota srpskih proizvoda na delu

Autor:

Vesti

04.02.2023

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Naložili povlačenje ovog proizvoda uz banalan razloga.

PRIŠTINA ZABRANILA PRODAJU ULJA IZ SRBIJE! Rezultat skandalozne kampanje bojkota srpskih proizvoda na delu

Foto: www.profimedia.rs

Ministarstvo industrije, trgovine i preduzetništva u Prištini zabranilo je prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije, jer navodno ne ispunjava kriterijume prosečne količine u ambalaži propisane važećim uredbama.

- Izveštajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno je da jestivo ulje, proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosečne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode - navodi se u obaveštenju ministarstva.

Kako se ističe, zbog toga je tržišna inspekcija preduzela mere u skladu sa zakonodavstvom na snazi, i ekonomskom operateru, dobavljaču ovog ulja, zabranila da prodaje ovaj proizvod, te da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana.

Podsetimo, nedavno se na društvenim mrežama pojavio spot, u okviru kampanje kojom se na Kosovu i Metohiji poziva na bojkot proizvoda iz centralne Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading