OČIŠĆENA CISTERNA UKLONJENA! Kod pirotske pruge danas pretakanje amonijaka u autocisterne

Autor:

Vesti

08.01.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je vraćena nakon što je proteklih dana, od momenta prevrtanja, istekao komletan sadržaj, koji je u danu iskliznuća izazavao ekološki akcident.

OČIŠĆENA CISTERNA UKLONJENA! Kod pirotske pruge danas pretakanje amonijaka u autocisterne

Foto: FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ bg

Voz

Cisterna broj 13, koja je sa još tri druge cisterne u kojima je amonijak 25.decembra iskliznula iz pruge kod Pirota tačnije kod mesta Sopotski han, podignuta je i prazna vraćena u Pirot.

Ona je vraćena nakon što je proteklih dana, od momenta prevrtanja, istekao komletan sadržaj, koji je u danu iskliznuća izazavao ekološki akcident, ali i dva smrtna slučaja i pedesetak povređenih građana koji su se našli u oblaku amonijaka.

Zahtevan i rizičan posao sanacije lica mesta obavljaju naši i radnici bugarskih železnica, a čitav predeo oko Sopotskog hana i dalje je blokiran jer će danas otpočeti pretakanje aminijaka iz železničkih u auto cisterne, prenose Novosti.

Kako je najavio pirotski Štab za vanredne situacije, za vreme pretakanja neće biti obustave putničkog saobraćaja na obližnjem koridoru 10, odnsono on će se odvijati nesmetano.

U kompoziciji iz koje su iskliznule četiri cisterna sa amonijakom bilo je 20 cisterni. Sanacija je počela tako što su prednji vagoni u komopoziciji odvučeni prema Nišu, a poslednji ka Pirotu.

Prevrnute cisterne su bile u sredini voza koji je saobraćao iz Bugarske. Na cisterni koja je izazvala mnogobrojne problele vidljiva su fizička oštećenja: nedostaje jedan od dva odbojnika, a platforma je od siline iskliznuća bukvalno zgužvana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading