SUTRA PRETAKANJE AMONIJAKA IZ PREVRNUTIH CISTERNI: Oglasio se pirotski Štab za vanredne situacije

Autor:

Vesti

06.01.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štab za vanredne situacije u Pirotu, saopštio je da će sutra 7.januara, početi uklanjanje četiri cisterne sa amonijakom, koje su 25. decembra iskliznule sa međunarodne pruge kod Sopotskog hana i tom prilikom izazvale ekološki akcident.

SUTRA PRETAKANJE AMONIJAKA IZ PREVRNUTIH CISTERNI: Oglasio se pirotski Štab za vanredne situacije

Foto: Printscreen Twitter

Kako navode u Štabu, počeće pretakanje amonijaka iz prevrnutih cisterni u auto cisterne i zatim dalji transport. Najpre će početi pretakanje cisterne broj 13, a narednih dana posao, odnosno istakanje , biće nasatavljeno i ostalih cisterni.koje će zatim biti uklonjene sa lica mesta.

Štab apeluje na građane, da se bez preke potrebe ne približavaju ovoj lokaciji, zbog sopstvene bezbednosti, ali i zbog neometanog rada stručnih službi. 

Republika

Foto: FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC/ bg

Pirot

 

Tokom sanacije prevrnutih vagona, putnički saobraćaj na obližnjem koridoru 10 neće biti obustavljan-kažu u Štabu za vanredne situacije, prenose Novosti.

Inače, na ovom pravcu je na snazi i dalje zabrana saobraćaja na državnom putu prema Knjaževcu, a alternativni pravac je državni put prema Beloj Palanci, a odatle kod Sopotske petlje skretanje  prama Temskoj i Knjaževcu. Vanredna situacija u Pirotu biće ukinuta, kada se sve cisterne pomere sa ove  lokacije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading