PETKOVIĆ ODRŽAO VANREDNU PRES KONFERENCIJU: Beograd će razmotriti povratak 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM

Autor:

Vesti

08.12.2022

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković održao je večeras vanrednu konferenciju za medije u Pres sali Vlade Republike Srbije.

PETKOVIĆ ODRŽAO VANREDNU PRES KONFERENCIJU: Beograd će razmotriti povratak 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM

Foto: TV Pink/printscreen

Razlog za hitnu konferenciju direktora Kancelarije za KiM dr Petra Petkovića je najnovija situacija na severu Kosova i Metohije.

- Kao što smo i upozorili Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Nakon što je hapsio vino i rakiju i napadao porodicu Petrović, i nakon što je Kurti maltretirao našu decu u Leposaviću.

- Po našim saznanjima oko 300-350 Kurtijevih policajaca sa dugim cevima i uz pratnju oklopnih vozila upali su oko 20.30 u Severnu Mitrovicu

- Kao razlog su naveli to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama navodno uplašeni.

- Iz pet policijskih regiona stotine njih je upalo u Severnu Mitrovicu iako po Briselskom sporazumu i tački 5 nemaju pravo. Jasno je definisano da može da bude prisutna samo policija direktorata sever. Svi se prave ludi. Puštaju Kurtija da ide u ovako opasne akcije i sahrane Briselski sporazum.

- Predsednik Vučić će od sutra imati važna sastanke.

- Imajući u vidu da Kurti želi da izazove apsolutno nasilje i protera srpski narod sa KiM. Pogledajte šta se dešava u toku samo jednog dana. Napada vrtiće.

- Sve što rade Srbi, mora da bude napadnuto, mora da bude kažnjeno.

- Beograd će razmotriti povratak 1.000 pripadnika naših bezbednosnih snaga na KiM.

- Predsednik Vučić je više puta ponovio da se neće ponoviti ni 'pogrom' ni 'oluja', a kao da mnogi naročito na Zapadu to nisu dobro razumeli.

- Nadam se da oni koji treba da urazume Kurtija, shvataju šta znači ova važna poruka. Nećemo dozvoliti da naš narod strada.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

 

 

Podsećamo, više od 200 naoružanih specijalaca Kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu.

Kurtijevi specijalci blokirali su čitavu Kosovsku Mitrovicu, ne dozvoljavaju ni snimanje ni fotografisanje. 

Pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije bacili su i dve šok bombe.

Prema njihovim rečima, tu su da bi osigurali bezbednost.

- Prioritet je obezbeđivanje bezbednosti za sve građane, stoga, ocenjujući trenutno stanje i trendove u severnim opštinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na severu kako bi ostvarila ciljeve. Policija kontinuirano prati i analizira dešavanja praveći stručne procene na osnovu kojih preduzima neophodne mere za sprovođenje zakona - dodaje se u saopštenju.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i deca su se sklonili sa ulica.

Aljbin Kurti je očigledno krenuo u finalni pokušaj okupacije severa KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
MomcilovicAnja

08.12.2022 23:28

Napadaš nedužne ljude, sram da te bude, napadaš decu, vrtiće, mali si Kurti.