MIGRANTSKA MAFIJA RADI ZA KURTIJA! Šokantna saznanja iz istrage bezbednosnih službi: Iza svega se krije stvaranje "velike Albanije"!

Autor: M. J. - T. B.

Hronika

27.11.2022

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski kriminalni klanovi deo novca od prljavog biznisa daju za naoružavanje sunarodnika na Kosovu i stvaranje "velike Albanije"

MIGRANTSKA MAFIJA RADI ZA KURTIJA! Šokantna saznanja iz istrage bezbednosnih službi: Iza svega se krije stvaranje "velike Albanije"!

Foto: Tanjug/Omk Mup Republike Srbije

Deo novca od šverca migranata, uz koji neizbežno ide i trgovina drogom i oružjem, završava u rukama režima Aljbina Kurtija, saznaje Republika iz bezbednosnih izvora.

Naime, prebacivanje izbeglica ka zapadnoj Evropi trenutno je najunosniji biznis, u kojoj jednu od ključnih uloga ima i albanska mafija.

Podsetimo, srpska policija je u četvrtak zbog vatrenog obračuna u Horgošu uhapsila 600 migranata.

- Šverc ljudi donosi desetine miliona evra, a tokom prekjučerašnjeg hapšenja policija je pronašla automatsko oružje, pištolje, municiju, a kod nekih i obeležja terorističke OVK. Ovo, naravno, nije slučajno jer, podsetiću, nedavno je u Subotici uhapšen kosovski Albanac, registrovan kao terorista, kod koga je pronađeno dugo i kratko naoružanje. Imamo ozbiljne indicije da je deo kolača od šverca namenjen finansiranju projekta "velike Albanije" i naoružavanju Albanaca na Kosovu - otkriva naš izvor.

Oružje i droga

On dodaje da je uobičajena praksa u albanskim kriminalnim klanovima da se deo odvaja za "njihovu stvar", milom ili silom, pa ni učesnici u ovom prljavom biznisu nisu izuzetak.

- Oni su toliko ojačali, da ih je nedavno britanska vlada direktno optužila za porast kriminala u zemlji. London je posebno zabrinut zbog porasta broja zločina, obračuna kriminalnih bandi, dilovanja droge... Nadležni smatraju da se među tražiocima azila skrivaju kriminalci, pa i mafijaški bosovi - kaže sagovornik našeg lista.

Foto: Printscreen

Srđan Graovac

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost za Srpski telegraf kaže da mnoge kriminalne grupe žele da se uključe u ovaj biznis, a da je albanska mafija jedna od najjačih.

- Uz sve to idu i druge stvari, kao što je šverc oružja, droge... Ako se u obzir uzme da je albanska mafija jedan od glavnih finansijera lažne države Kosovo, koja sanja o stvaranju velike Albanije, onda se krug sam zatvara. Švercom migranata, kao i trgovinom ljudima, ista ta mafija zarađuje ogromne količine novca i troši ga na realizaciju svojih ideja - smatra Graovac.

Pune magacine

Boža Spasić, nekadašnji operativac DB, kaže da je zabrinjavajuće što je prilikom policijske racije pronađena velika količina oružja.

- Zna se da su Albancima magacini oružja u okolini Gnjilana, Uroševca i Peći. Novac koji se zarađuje švercom migranata, u čemu albanska mafija prednjači, gotovo da se može uporediti s onim koji se dobija švercom droge. Ako je verovati proračunima, za godinu dana se od šverca migranata zaradi oko 150 miliona evra, a dobar deo tog novca koristi se za separatističke svrhe okupiranog dela Kosova i Metohije, a samim tim i za stvaranje "velike Albanije" - zaključuje Spasić.

Albanac planirao napade u EU

Da je albanska mafija prisutna i na severu Srbije, govori i hapšenje kosovskog Albanca Hetaja Dine (36) u Subotici. On se sumnjiči da je član međunarodne kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem oružja i narkotika, a na čijem je čelu Valjon Arifaj iz Prizrena.

Foto: Privatna arhiva

Hetaj Dine

Policija je prilikom pretresa kuće u kojoj živi pronašla tri putne torbe u kojima se nalazilo pet automatskih pušaka, više pištolja i preko 500 metaka. Dine je i prevozio ilegalne migrante ka EU i Velikoj Britaniji, a sumnja se da je planirao i terorističke napade u Evropi.

Zahvalio Solani na "oslobođenju"

Kurti se juče u Španiji sreo i s generalnim sekretarom NATO iz vremena agresije na Srbiju Havijerom Solanom i izrazio mu zahvalnost "za ulogu u oslobađanju i nezavisnost Kosova".

U saopštenju privremene vlade u Prištini se precizira da mu je Kurti zahvalio zbog dva, kako se kaže, odlučujuća momenta za Prištinu: "oslobođenja" 1999. i proglašenja nezavisnosti 2008, kada je Solana bio visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost EU.

Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Dačić: Ukinite im vize, trećina će otići

Situaciju na Kosovu je juče, gostujući na TV Pink, duhovito prokomentarisao šef diplomatije Ivica Dačić.

- Mi smo za to da se Prištini da vizna liberalizacija. Trećina Albanaca bi odmah otišla put Zapada, a mi bismo im u tome pomogli - rekao je Dačić.

Komesarka za izbeglice: Srbija je humana, ali zakon je zakon

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević izjavila je juče da Srbija humano postupa prema migrantima i izbeglicama i poručila onima koji zloupotrebe gostoprimstvo da se zakoni moraju poštovati.

Ona je za TV Prva, komentarišući vatreni obračun migranata u četvrtak na Horgošu i akciju policije, rekla da su bezbednost građana, grada i imovine na prvom mestu.

- Ipak, ne može se generalizovati jer grupe krijumčara žele da zloupotrebe i iskoriste migrante - dodala je Stanisavljevićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading