PANIKA U TRSTENIKU! POJAVIO SE ČOPOR VUKOVA: Mogao bi napasti sela i doći do Kruševca (FOTO)

Autor:

Vesti

30.11.2022

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čopor vukova bi se vrlo brzo mogao naći, u potrazi za hranom, u centru nekog od trsteničkih sela.

PANIKA U TRSTENIKU! POJAVIO SE ČOPOR VUKOVA: Mogao bi napasti sela i doći do Kruševca (FOTO)

Foto: RTS

Čopor vukova kod Trstenika

Između sela Mala Drenova i Poljna kod Trstenika snimljen je čopor vukova. Njihova pojava u ovolikom broju je retkost, a još neobičnije je što su se našli pred kamerom.

Lovočuvarska kamera zabeležila je vukove na 10 kilometara od Male Drenove što ukazuje da bi se vrlo brzo mogli naći, u potrazi za hranom u centru nekog od trsteničkih sela u blizini Kruševca.

Ipak, opasnosti po ljude, dodaju, skoro da nema.

Iz Lovačkog udruženja "Trstenik“ ističu da je primećen povećan broj predatora, a povećanje broja lisica i divljih svinja prati i uvećanje broja šakala i vukova.

Njihova pojava u ovolikom broju je iznenađenje. Vukovi su zaštićena vrsta i mogu se odstreliti samo u organizovanoj hajci. Narednog vikenda, organizuje se unošenje divljači u lovište. 

- Eventualno može biti ugrožena stoka. Vukovi reaguju na ljude samo u ekstremnim okolnostima, ukoliko su, na primer, ranjeni -  kažu u Lovačkom udruženju "Trstenik“.

''- eneralno registrujemo povećan broj predatora, a povećanje broja divljih svinja i lisica, prati i uvećanje broja šakala i vukova. Njihova pojava u ovolikom broju, ipak, u tom rejonu predstavlja iznenađenje. Odavno se nije dogodilo - naglasio je on.

Trsteničko Lovačko udruženje broji čak 1.570 članova i ima dozvolu samo za dva kontrolisana odstrela godišnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading