POZNATA SUDBINA NASILNIKA KOJI SU IZMAKLI STOLICU PROFESORKI U TRSTENIKU! Direktor škole doneo konačnu odluku!

Autor:

Hronika

30.11.2022

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17)nakon incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra.

POZNATA SUDBINA NASILNIKA KOJI SU IZMAKLI STOLICU PROFESORKI U TRSTENIKU! Direktor škole doneo konačnu odluku!

Foto: Djordje Ceperkovic Youtube printscreen

Tehnička škola Trstenik

Ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

- Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko,psihičko i digitlano nasilje nad napom koleginicom,dvojici učenika je izrečena mera isključena iz pkole-navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rešenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika.-

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici,kada joj je prvo N.Ž,izmakao stolicu,dok su M.M. i I.K,mobilnim telefonima snimali,a potom i disribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Republika

Foto: twitter.com/ZoranIl77273998

Nasilje u Trsteniku

Iste večeri, profesorka se požalila lekarima i ispričala šta se dogodilo.

Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

- Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta - svedoči za “Novosti” profesorka.-Svi su se tu profesionalno poneli.

Bolovanje su lekari produžili profesorki u toku jučeranjeg dana.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23.novembra postupa po ovom predmetu,kome se priključila i oštećena.U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku,Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Kolektiv Tehničke škole je nedvosmisleno pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona đrtva fizičkog,psihičkog i digitalnog nasilja.Možda jedna od najvažanijih poruka podrške stigla je od Đačkog parlamenta Tehničke škole u Trsteniku, koju pohaša 635 učenika.Najoštrije su osudili napad na profesorku i an sednic parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasno su se ogradili od počinioca nasilja.

Đaci tehničke škole,koju pohađa 635 učenika, najoštrije su osudili napad na svoju profesorku i kako saznajemo, na sednici Učeničkog parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasni su u oceni daograđuju od ponašanja tri učenika u učionici tog 9.novembra.

- Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi – rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading