SRBIJA OBEZBEĐUJE DODATNE KOLIČINE STRUJE ZA ZIMU! Stiže nam električna energija iz Azerbejdžana!

Autor:

Vesti

26.11.2022

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Količina struje koju Azerbejdžan može da isporuči, a koja je definisana u dosadašnjim pregovorima je 50 megavata u prenosnom kapacitetu.

SRBIJA OBEZBEĐUJE DODATNE KOLIČINE STRUJE ZA ZIMU! Stiže nam električna energija iz Azerbejdžana!

Foto: Tanjug

Uvoz električne energije iz Azerbejdžana trebalo bi da krene od januara, ukoliko se ispune svi preduslovi.

To će obezbediti dodatnu sigurnost za elektroenergetski sistem Srbije u zimskim mesecima, kada se očekuje najveći porast potrošnje struje.

Ovo za "Novosti" rekla ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Podsetimo, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev je sa delegacijom boravio u zvaničnoj poseti Srbiji u sredu. Među važnim pitanjima bila je i energetika. Predsednik Aleksandar Vučić je sa Alijevom razgovarao o intenziviranju saradnje u toj oblasti, a ministarka sa svojim kolegom, Parvizom Šahbazovom. Prema Vučićevim rečima, razmatralo se i pitanje uključivanja Srbije u budući projekat kojim će Azerbejdžan snabdevati Evropu električnom energijom.

- Količina struje koju Azerbejdžan može da isporuči, a koja je definisana u dosadašnjim pregovorima je 50 megavata u prenosnom kapacitetu - objašnjava Đedovićeva. - U toku je usaglašavanje preostalih pitanja u vezi sa prenosom energije iz te zemlje, koji treba da se realizuje preko teritorija Turske i Bugarske.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading