Poslanici Srpske liste verifikovali mandate i napustili skupštinu

Autor:

Vesti

17.11.2022

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devet poslanika Srpske liste danas je tehnički verifikovalo mandate u parlamentu privremenih institucija u Prištini, i na taj način ih zadržalo u sigurnim rukama, a nakon toga odmah i napustilo sednicu skupštine.

Poslanici Srpske liste verifikovali mandate i napustili skupštinu

Foto: ST/N. PANČIĆ

Kosovska Mitrovica

Kako je saopštila Srpska lista, tom strateškom odlukom je najdirektnije sprečeno da se ostvari plan Aljbina Kurtija i njemu podobnih Srba da se izmene ustav i zakoni kojima se garantuju prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Namera Kurtija i Rade Trajković, ali i ostalih poput nje, bila je izglasavanje izmena ustava koje bi vodilo ukidanju srpskih opština, otimanju imovine od Srpske pravoslavne crkve, ukidanje srpskog jezika, prava na zastupljenost u institucijama...", kažu u Srpskoj listi.

Naglašavaju da ova strateška i politička odluka neće ni na koji način zaustaviti proces napuštanja kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije, kojim se gase sve kosovske institucije na toj teritoriji, a kao odgovor na kršenje Briselskog sporazuma, maltretiranje srpskog naroda i gaženje svih ljudskih prava.

"Naš cilj je da se zaštiti naš narod, mir i sigurnost, ali i ne dozvoli Kurtiju i Radi Trajković da kroje kapu srpskom narodu i odlučuju o našim životima", poručuju iz Srpske liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading