LAGALI I KRIMINALIZOVALI GAŠIĆA, SAD KUKAJU: Viši sud kaznio KRIK, a oni glume žrtve i napadaju pravosuđe

Autor:

Vesti

04.11.2022

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbijaju da prihvate svoje greške.

LAGALI I KRIMINALIZOVALI GAŠIĆA, SAD KUKAJU: Viši sud kaznio KRIK, a oni glume žrtve i napadaju pravosuđe

Foto: ST/D. KADIĆ

Bratislav Gašić

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović izjavila je u Danu uživo da je Viši sud u Beogradu, koji je doneo presudu kojom su novinari redakcije KRIK osuđeni u postupku koji je protiv njih pokrenuo sadašnji ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, "strašan presedan" za sve novinare koji izveštavaju sa raznih događaja. Ocenjuje da ovaj postupak dakazuje da "ukoliko ste dovoljno moćni kao Bratislav Gašić - možete da izdejstvujete presudu koja je neverovatna".

Ona, međutim, zaboravlja da je KRIK ministra u prošlosti kriminalizovao i povezivao sa grupom Zorana Jotića Jotke, poznatog kruševačkog kriminalca, a sad se čude presudi i ne prihvataju svoje greške, kao ni kad ih je Savet za štampu opomenuo. Novinari KRIK-a sada glume žrtvu i optužuju sudstvo samo da ih poslodavci ne bi ukinuli zbog učestalog laganja.

Podsetimo, Savet za štampu opomenuo je ovaj medij sredinom decembra 2020. godine zbog kršenje Kodeksa novinara tekstom o britanskoj kompaniji "Mineco".

Kako je ta kompanija tom prilikom navela u saopštenju, "Mineco" je podneo Žalbu Savetu, nakon što je KRIK, koristeći kao povod deo procurelih bankarskih izveštaja američkog Trezora (FinCEN dosijei), objavio priču o Mineco Grupi. Takođe, kako su tada saopštili, KRIK nije preneo njihov demanti, ali je potom objavio svoje reagovanje na demanti, koji su, u skladu sa zakonom, objavili drugi mediji.

KRIK je na taj način naneo štetu kompaniji "Mineco" i narušio njena prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading