OD 1. NOVEMBRA NE MORATE IMATI ZIMSKE GUME NITI ZBOG TOGA PLAĆATI KAZNU! Evo kada kreće SANKCIONISANJE!

Autor:

Vesti

31.10.2022

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se ovih dana pojavila informacija da je od sutra obavezno korišćenje zimskih guma na vozilima i da će vozači koji ih nemaju biti kažnjavani, to nije tačno.

OD 1. NOVEMBRA NE MORATE IMATI ZIMSKE GUME NITI ZBOG TOGA PLAĆATI KAZNU! Evo kada kreće SANKCIONISANJE!

Foto: Profimedia

Naime, Zakon o saobraćaju nalaže da su zimski pneumatici obavezni od 1. novembra do 1. aprila, ali ne morate ih imati ako je lepo vreme, već samo ako su na putu sneg, led ili poledica.

Ovo potvrđuje i Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

- Ne, ne kreće nikakva naplata kazni za zimske gume, jer su one obavezne u periodu od 01.11. do 01.4. samo ako su na kolovozu sneg, led ili poledica - napisao je Okanović na Tviteru.

Inače, kazna za one koji nemaju zimske pneumatike, kada na putevima ima snega, leda i poledice, je od 10.000 do 20.000 dinara za fizička lica, a 60.000. do 800.000 za pravna lica! 

U slučaju saobraćajne nesreće prouzrokovane neispravnim pneumaticima, i vozač i vlasnik vozila su dužni da isplate svu štetu nastalu u udesu, a vrlo često su to milionski iznosi. Ako se ne plati, ide se na sud, potom na izvršenje, skidanje od plate... 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading