KURTI PRETI BEOGRADU RATOM: Naveo 4 razloga zbog kojih bi moglo da dođe do sukoba!

Autor:

Vesti

27.09.2022

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vlade tzv Kosova Aljbin Kurti u svojoj izjavi naveo je četiri razloga zbog koji bi, kako kaže, moglo da dođe do sukoba između Republike Srbije i samoproglašenog Kosova.

KURTI PRETI BEOGRADU RATOM: Naveo 4 razloga zbog kojih bi moglo da dođe do sukoba!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Premijer tzv Kosova Aljbin Kurti je u izjavi za švajcarske medije između ostalog naveo i četiri glavna razloga zbog kojih je moguć čak i rat između Srbije i samozvanog Kosova.

Kao prvi razlog navodi što se Srbija još uvek ne priznaje nezavisnost Kosova, stalno spečavanje međunarodnog priznanja iste, kao i navodno finansiranje nelegalnih struktura koje podrivaju kosovsku nezavisnost. 

Drugi razlog jeste, kako tvrdi, to što Srbi ne mogu da se pomire i priznaju zločine tokom ratova '90 godina. 

Treća stvar koja brine Kurtija jeste to što po njegovom mišljenju Kosovo jeste ostvarena demokratija, dok Srbija to nije, već se graniči sa autokratijom.

Kao poslednji razlog kosovski premijer navodi to što Srbija ima bliske veze sa Ruskom Federacijom, a dodaje da tome doprinose bliski odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog šefa države Vladimira Putina

Dodao je "da se Kosovo ne boji delovanja Srbije, ali da je na oprezu". Ovo je još jedna u nizu provokacija Aljbina Kurtija upućena srpskom narodu, namenjena izazivanju tenzija.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading