PACKE PRIŠTINI IZ BRISELA: Nismo se tako dogovorili!

Autor:

Vesti

01.09.2022

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija saopštila je danas da Priština treba da da dovoljno vremena za primenu odluke o preregistraciji vozila Srba na severu Kosova, preneo je Rojters.

PACKE PRIŠTINI IZ BRISELA: Nismo se tako dogovorili!

Foto: Tanjug/AP/prixabay.com

- Važno je da se da dovoljno vremena za primenu ovog plana i da se on pripremi i sprovede u bliskoj konsultaciji sa građanima na koje se odnosi, i u skladu sa dobrom evropskom praksom - rekao je portparol Evropske komisije.

- Zaključci o slobodi kretanja iz 2016. godine uključivali su mnogo duži vremenski okvir za preregistraciju koji treba da pruži smernice za aktuelni proces - dodao je.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

EU poziva "obe strane da iskoriste dijalog uz posredovanje EU kao platformu za rešavanje svih otvorenih pitanja među sobom, ukljujučujući registarske tablice", rekao je portparol.

Kurti se danas obratio Srbima sa Kosova na Fejsbuku i to na srpskom jeziku i tom prilikom poručio da će u naredna dva meseca moći da preregistruju vozila u 34 centra za registraciju širom Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading