PREMIJERKA BRNABIĆ: Verujem da ćemo svi danas biti ponosni na našeg predsednika

Autor:

Vesti

21.09.2022

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić izjavila je danas da će večerašnji govor predsednika Vučića u Njujorku biti istorijski i da svi sa nestrpljenjom, a mnogi i sa zebnjom, ocekuju obracanje predsednika Vučića danas na Generalnoj skupstini UN.

PREMIJERKA BRNABIĆ: Verujem da ćemo svi danas biti ponosni na našeg predsednika

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Premijerka Ana Brnabić

Brnabić je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink istakla da je danas u Njujorku najvažniji dan posete predsednika Vučića.

“Njega pre svega danas očekuje veoma važan intervju, za američki medij Newsmax, koji se reklamira širom SAD. To će biti istorijska vidljivost za Srbiju i prilika da se čuje istina. Zatim ga očekuje sastanak sa ministrom spoljnih poslova Kine Vang Gijem, izuzetno važan sastanak u svakom smislu”, rekla je Brnabić.

Govoreći o obraćanju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, predsednica Vlade istakla je da se nikada sa takvom pažnjom nije pratilo predstavljanje jedne zemlje kao što se danas prati predstavljanje Srbije.

“Svi sa nestrpljenjem, a mnogi sa zebnjom očekuju obraćanje Aleksandra Vučića danas u Njujorku. Nikada veći pritisci nisu bili na predsednika Vučića i na našu zemlju, i to građani Srbije treba da znaju. Svi oni koji svaki dan govore neistine o pritiscima, treba da znaju da Aleksandar Vučić ne popušta ni pod pritiscima za uvođenje sankcija Rusiji, a ovde se navodi da se popušta pod pritiscima za Evroprajd”, rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da će predsednik Vučić na najbolji način prikazati svima svojevrstan kontrast nejednakog poštovanja međunarodnog prava među zemljama sveta.

“Kontarst između borbe za teritorijalni integritet jedne međunarodno priznate države Ukrajine, sa čim se mi slažemo, I toga koliko taj osnovni princip međunarodnog prava nije bio važan u slučaju Srbije. Aleksandar Vučić ume da kaže sve u jednoj rečenici I verujem da ćemo se večeras oko ponoći po našem vremenu osećati ponosni na to kakvog predsednika imamo”, zaključila je Brnabić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading