NOVA PROVOKACIJA NA KOSMETU: Preko table nadomak Gračanice ispisano "UČK", reagovala i Kancelarija za KiM

Autor:

Vesti

24.08.2022

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine je bilo više od 10 slučajeva ispisivanje grafita ili postavanja zastava ove ozloglašene terorističke organizacije u srpskim sredinama na KiM.

NOVA PROVOKACIJA NA KOSMETU: Preko table nadomak Gračanice ispisano "UČK", reagovala i Kancelarija za KiM

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

U selu Batuse nadomak Gračanice precrtana je plavom bojom tabla sa natpisom ovog mesta, a preko je ispisan naziv terorističke "UČK" što je izazvalo veliku zabrinutost i nemir Srba koji ovde žive, saopštila je Kancelarija za KiM.

U saopštenju podseća da je ove godine bilo više od 10 slučajeva ispisivanje grafita ili postavanja zastava ove ozloglašene terorističke organizacije u srpskim sredinama na KiM.

Zbog učestalosti ovih incidenata, oni se više ne mogu posmatrati kao izolovani slučajevi, već kao organizovano i plansko zastrašivanje preostalih Srba južno od Ibra sa ciljem da se proteraju iz svojih domova - poručuju iz Kancelarije i navode da se najnoviji incident događa u danu kada svetski zvaničnici borave u Prištini, a kojima albanski političari predstavljaju Kosovo i Metohiju kao oazu multietničnosti, dok ih stanje na terenu svakodnevno demantuje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje na stepen ugroženosti srpskog naroda na KiM i svakodnevno apeluje na smirivanje tenzija i poboljšanje bezbednosne situacije, ali evidentno je da političari iz Prištine ne mare za Srbe jer nijedan incident nisu čak ni javno osudili.

- Naprotiv, oni svojim zapaljivim izjavama prema srpskom narodu podgrevaju nasilje, nadajući se da će provokacijama izazvati neodmerenu reakciju Srba, ali im takav plan neće poći za rukom - poručuju u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading