VUČIĆ: TERORISTIČKI AKT, TRAŽIMO UČEŠĆE U ISTRAZI NA KOSOVU!

Autor:

Vesti

16.01.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vanrednoj konferenciji za medije istakao da ja za Srbiju ovaj akt je teroristički akt, te da će se prema njemu država tako i odnositi.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić zahteva saradnju od Euleksa i Unmika

Objašnjavajući šta je time mislio, predsednik Vučić je rekao:

- To znači da očekujemo da koliko danas Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrene postupak i dostavi podatke MUP-u, BIA i svim drugim organima.

Usledila je potom i državnička reakcija u pogledu zahteva koje Srbija ima prema međunarodnoj zajednici, koja svih ovih godina sponzoriše kosovske separatiste.

- Ono što smo na sednici Saveta za nacioalnu bezbednost takođe govorili, upućeno je pismo organima Eulexa i Unmika sa našim zahtevom, ne željom, da državni organi Srbije učestvuju u provođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije jer bi to značilo otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića.

S obzirom na to da se ubistvo nije dogodilo na teritoriji koju Srbija efektivno može da kontroliše, Vučić naglašava da ukoliko organi koji su nadležni za ovaj slučaj ne završe svoj posao i pošteno otkriju ko je ubio političara, to će uraditi Srbija.

- Ubijen je jedan roditelj, suprug koji nikada nije pozivao na mržnju između Srba i Albanaca, a ovaj napad je direktno napad na celu Srbiju, Sever Kosova i pre svega na njegovu porodicu -  smatra Vučić  i dodaje:

- Pravi gospodar na Kosovu nije ni Ramuš Haradinaj ni Hašim Tači, već Kadri Veseli koji non-stop preti kako će Albanci doći do Niša, dok oni drugi koji treba da nešto kažu ćute, razumeli smo sve te pretnje i ćutanja, tako da je dovoljno da se pitate kome je ovo ubistvo odgovaralo i sve će vam biti jasno - kaže predsednik Srbije.  

Što se tiče Albanskih medija ubistvo Olivera Ivanovića je političko, na šta Vučić tvrdi da je to jedan od načina da albanska čizma dođe na Sever Kosova, što im neće uspeti.  

- Sve u Prištini upozoravam da ovo nije razlog  da stave svoju čizmu na Kosovu - zaključuje Vučić.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Nikolija

16.01.2018 13:15

Ovo je tragedija za celu našu zemlju. Moramo konačno da se ujedinimo i damo podršku našem Predsedniku u borbi protiv ovakvog terora na jugu naše države

dada

16.01.2018 13:27

I treba da se i mi ukljucimo u istragu,ako zelimo da sto pre kaznimo pocinioce.

DUSAN

16.01.2018 13:28

Pod hitno moraju se pronaci i procesuirati one koji su pocinili ovako gnusno ubistvo. Pre svega treba u ovom teskom trenutku da budemo pre svega slozni, moramo dati maksimalnu podrsku Vladi i Aleksandru Vucic da iznadju resenje u ovom kriznom momentu. Pre svega narod na severu KiM,moraju biti mirne glave i slozni.Aleksandar Vucic je jasno rekao da ako nadlezni organi Kosova nisu u stanju da ovaj slucaje rese, da ce nasi organi resiti.

Vladimir

16.01.2018 13:28

Naši organi moraju da se uključe u rešenje ovog slučaja. Zhtev Vučića je na mestu.