BRAT I SESTRA KOJI SU RASTUŽILI CELU SRBIJU: Marko boluje od cerebralne paralize, a nema za osnovne životne potrebe!

Autor: Republika

Vesti

18.06.2022

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Marka, invalidska kolica koja su mu neophodna su san, jer njegova porodica nema ni krevete, ni kupatilo u kući u kojoj živi. Sestra Milica do škole pešači 30 kilometara.

BRAT I SESTRA KOJI SU RASTUŽILI CELU SRBIJU: Marko boluje od cerebralne paralize, a nema za osnovne životne potrebe!

Foto: Facebook/printscreen

U selu Jagnjilo, udaljenom 30 kilometara od Vladičinog Hana, na siromašnom jugu Srbije, sa svojim roditeljima žive Milica (13) i njen brat Marko (14), koji boluje od cerebralne paralize i epilepsije.

Marku su neophodna invalidska kolica, ali njegova porodica ne može da ih priušti, budući da nemaju ni za osnovne životne potrebe. U domu koji su izgradili, ne nalazi se kupatilo, kao i ni kreveti.

Goli zidovi su svakodnevnica ove porodice iz sela Jagnjilo, zbog čega je na Fejsbuk stranici 28. Jun, koja se bavi humanitarnim akcijama, objavljen apel za pomoć ovoj porodici.

- Njihovi roditelji nisu lenji, nezainteresovani ljudi ili alkoholičari, jednostavno su previše siromašni. Nemaju krevete, nemaju kupatilo. Nemaju uslove za osnovne ljudske potrebe - navodi se ispod objave na pomenutoj Fejsbuk stranici.

Hrana, smeštaj i medicinska pomoć za ovog dečaka je nešto osnovno čime se može pomoći ovoj porodici.

- Obično bismo istakli činjenicu da Milica do škole mora pešačiti čak 30 km, ali škola se čini luksuzom kad nemaš šta jesti ni gde spavati. Ovo je strana Srbije koju nećete naći na Instagramu - piše na stranici 28. Jun.

https://www.facebook.com/102537783146375/posts/pfbid0W1EmAEzyjDxVQCoE3y43E3Zzi7FrPGLkKKW12MUyxy6ynJNM9gqmxXCjcqA3VJy4l/

U objavi su pored apela za pomoć navedeni i načini na koji ona može da dođe do porodice, uplatom na žiro račun, SMS porukama ili onlajn donacijama.

Online Donations:
PayPal: https://www.paypal.me/28jun
Credit Card: https://28jun.org/donate
Facebook Fundraiser: https://www.facebook.com/donate/1081482482472989/

SMS: Pošalji 1 na 1733

Tekući račun:
Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265111031000342797
Raiffeisen banka Srbije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading