VUČIĆ O DIJALOGU S PRIŠTINOM: Znam da su pravda, moral i istina na strani Srbije (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.06.2022

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na ovoj deonici obilaznice koja je duga oko 4 kilometra, završena je leva traka autoputa sa tri mosta i leva tunelska cev ispod brda Straževica dužine 720 metara.

VUČIĆ O DIJALOGU S PRIŠTINOM: Znam da su pravda, moral i istina na strani Srbije (VIDEO)

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica.

On je stigao, pozdravio se sa radnicima, poželeo im srećan rad i saznao da se večeras u 18 sati pušta u saobraćaj.

- Znači od 18 sati će biti otvorena za putnike, tri mosta i tunel - rekao je Vučić.

Kako je rekao, važno je da sve bude spremno za sledeću letnju sezonu.

- Ne gledam samo kao građanin, već razmišljam i o novcu - naglasio je Vučić.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

- Dnevno će ovuda da se vozi po 500-600 kamiona samo iz Pančeva, ali to su ogromne pare. Danas gradimo 10 saobraćajnica i samo jednom nisam zadovoljan. Nismo odustali ni od jednog projekta i sve redovno isplaćujemo. Voleo bih da Fruškogorski koridor ide bolje. Tu ima i naše krivice i onih koji su dobili posao - rekao je Vučić.

Obraćanje Vučića

Vučić se obratio prisutnima i rekao da je napredak Srbije očigledan.

- "Ako želite da se obogatite izgradite put", to je kineska poslovica koja trenutno najbolje opisuje Srbiju poslednjih godina - rekao je Vučić.

Ulaganje u infrastrukturu ima ključnu ulogu u ekonomiji. U ova teška vremena gotovo nemoguće za ulaganje i ekonomski napredak, Srbija se razvija i napreduje. Imali smo stopu rasta 4,4, u drugom kvartalu procena 3,7 odsto. U takvim uslovima imamo brzi i dinamičan rast. Moramo da se zahvalimo svima koji imaju jasnu viziju napredka naše zemlje. Bez novih puteva, pruga, aerodroma ne bi mogli da napredujemo - rekao je Vučić.

- Jasno je da Srbija hita u budućnost - naglasio je Vučić i dodao da je obilaznica oko Beograda najvažnija.

- Ne možete da radite ako nemate strast, posebno sam ponosan i na izvođače radova i zahvalan sam im - dodao je on.

- U uslovima kad bukti rat u celoj Evropi Srbija ima snage da radi i da gradi i da gradi 10 saobraćajnica. Morate da budete ponosni na našu zemlju. LJude pozivam da večeras vide kako je ovo moderno izgrašeno. Nadam se da ćemo u martu da se obradujemo završnim radovima na obilaznici oko Beogarada - naglasio je Vučić.

Pitanja novinara

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

- Kroz izveštaj ministra Malog mogli ste da vidite fer raspodelu novca večitim rivalima. Mnogo manje novca smo dali u centralnu Srbiju, ali morali bismo više i na sever. Kad uporedite ulaganje u Niš sa ulaganjem u Zvezdu i Partizan, moraćemo da uskadimo ulaganja u centralnu Srbiju nauštrb Beograda. Činjenica je da smo pomogli klubovima da se takmiče na evropskoj sceni. To ne bi bilo moće da nema podrške države i mislim da je to fer. Sa tačnim iznosom smo izašli i kad je porez u pitanju, ali svi će morati da plate porez. Veliki su dugovi ali verujem da će moći da plaćaju svoje obaveze. u protivnom, uslediće blokada i steča. Pomoći ćemo ali da ne izlazimo iz okvira pravilne raspodele. Oni svoje obaveze moraju da izmire i želimo im puno uspeha.

Priprema za zimu

- Kukao sam i plakao dok nismo našli rešenje, krvarili smo 10 do 12 miliona na mesečnom nivou. Država krvari. Tako da nova vlada kada se formira.

- Što se tiče primanja, imaćemo dobre stavri za ljude. Imaćemo razgovor sa MMF-om. Sad smo u najpovoljnijoj poziciji. Zato želim da kažem nešto za penzionere: Imaće najveće povećanje u proteklim godinama. Pričam o stalnom povećanju. Neće biti manje od 17-18 posto. Dragi penzioneri, najkasnije od 1 januara imaćete povećanje.

Što se tiče plata i minimalaca, on je rekao da se ne možemo igrati kao neki da povećavamo javni dug.

- Gledaćemo da povećamo minimalac, ali na teret države, da se ne opterete poslodavci. Očekujemo da povećanje bude dvocifereno preko 12, 13 možda i 14 odsto. Povećanje neće biti malo, ali neće ni ugorziti investcije i stopu javnog duga. Prosečna plata za 7-8 meseci ide na 710 evra - naveo je Vučić i najavio i dvocifreno povećanje plata u javnom sektoru.

Govoreći o nabavci energenata, Vučić je rekao da država sprema milijardu evra, ali da nije siguran hoćemo li moći da zapušimo sve rupe.

- Spremamo dodatnu milijardu da bacimo u bunar, pričam o evrima i opet nisam siguran da ćemo sve rupe moći da zatvorimo. I Slovenija koja ima nuklearku, pitanje je da li će da podmiri sve potrebe. To nam je teško, ali se borimo i gledamo kako da zatvorimo na svaki mogući način. se, e-fakture, očekujemo prve efekte. Sve je mnogo komplikovano - objasnio je on.

Vučić je rekao da je notorna laž to što se u pojedinim mediji objavili da se razmišlja o prodaji EPS.

- Reč je o notornoj laži. Niko nije razmišljao o toj mogućnosti. Taj koji bi razmišljao o tome bio bi notorno glup i radio bi protiv interesa naše zemlje. Ne samo da ne prodajem EPS. Nego hoćemo da kupimo - rekao je Vučić.

- U pregovaračkom okviru se piše o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine. Međusobno priznanje nam ne odgovara. Možemo da ne prihvatimo. Znam da su pravda i moral i istina na strani Srbije. Značajno je, ne mogu da negiram značaj opštih akata koje diktira EP. Nadam se da će vlada i parlament Srbije potvrditi sve što sam sad rekao- rekao je Vučić.

Vučić je prisustvovao otvaranju novog dela obilaznice oko Beograda i tom prilikom objaviće neke fantastične, ali i neke jako teške vesti. Kako se saznaje, šef države će upoznati javnost sa detaljima krizne politike.

Vučić je prisustvovao otvaranju novog dela obilaznice oko Beograda i tom prilikom objaviće neke fantastične, ali i neke jako teške vesti. Kako se saznaje, šef države će upoznati javnost sa detaljima krizne politike.

Na ovoj deonici obilaznice koja je duga oko 4 kilometra, završena je leva traka autoputa sa tri mosta i leva tunelska cev ispod brda Straževica dužine 720 metara.

Kineska kompanija "Power China", azerbejdžanski Azvirt i domaći podizvođači uveliko rade na izgradnji sektora 6 obilaznice od tunela Straževica do Bubanj potoka, gde će se ona spojiti sa autoputem E 75 ka Nišu.

Dužina čitave obilaznice oko Beograda od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubnanj potoka je 20,4 kilometra i ona bi trebalado bude završena u martu naredne godine.

Vrednost radova je 207 miliona evra, od čega se 15 procenata ulaže iz budžeta Srbije, dok se preostalih 85 procenata finansira od kredita kineske Eksim banke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading