AFERA "MAZUT": Ipak uvalio sporni tovar! Knez uspeo da prevari Bosance!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švercer nafte, nakon što je sprečen da podvali našim toplanama, našao novu žrtvu.

AFERA "MAZUT": Ipak uvalio sporni tovar! Knez uspeo da prevari Bosance!

Foto: ST/V. LUKIĆ, D. Kadić

Kad nije moglo da prođe u Srbiji, uvalio Bosni i Hercegovini?! Mazut izuzetno lošeg kvaliteta, preciznije rečeno krš mazut, koji nije mogao da unese u našu zemlju, švercer nafte Srđan Knežević, vlasnik "Knez petrola", prodao je komšijama, saznaje Srpski telegraf.

Naš list juče je objavio tekst o tome kako je Knežević pokušao našim toplanama da proda 20 vagona mazuta čiji je kvalitet ispod svakog standarda. Pokušaj prevare je propao jer je kontrolom utvrđeno da je mazut ispod svih normi. Da kojim slučajem to nije otkriveno, korišćenje takvog mazuta moglo bi da napravi ozbiljan problem i dovede do havarija s nesagledivim posledicama.

Foto: ST/V. LUKIĆ; Printscreen/Youtube

Vlasnik Knez petrola pokušao da prošvercuje 20 vagona krš mazuta

Ušao u dil

Slučaj se, kako smo pisali, odigrao 1. februara na Makišu. Tada je na carinsku ispostavu doterano 20 vagona mazuta, koji pripadaju firmi "Knežević petrol" d. o. o. Srđana Kneževića. Službenici odeljenja za sprečavanje krijumčarenja su obavili uzorkovanje, a rezultati su bili zapanjujući.

- To ulje za loženje je bilo potpuno krš. Njegova namera je bila da taj mazut uvali za ovdašnje toplane - prepričava izvor Srpskog telegrafa.

Knežević, međutim, nije odustao, te je, neznano kako, mazut završio u BiH.

- I tamo postoje neke procedure, te je jasno da je s nekim ušao u dil da bi uspeo takav krš od mazuta tamo da proda. Ali znajući kakvim se sve marifetlucima ranije služio, zbog čega je, uostalom, i osuđen kao pripadnik naftne mafije, ništa nije čudno - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa koji nam je i otkrio ceo slučaj.

Na pitanja koja smo poslali Kneževiću nismo dobili odgovor. Srpski telegraf juče je pokušao da kontaktira i sa nadležnim carinskim organima BiH, ali je naš mejl takođe ostao bez bilo kakvog odgovora.

Foto: knezpetrol.com

Srđan Knežević

Baš opasno!

Podsetimo, Stevan Blagojević, direktor Instituta za opštu i fizičku hemiju, u izjavi za naš list pojasnio je, nevezano od konkretnog slučaja, da su dva problema kod nekvalitetnog mazuta.

- Prvi je ekološki, takav mazut ima mnogo više sumpornih jedinjenja, koja se ispuštaju prilikom sagorevanja. Drugo, takav mazut može da zapuši dizne, da se kotao pokvari i svašta drugo - izneo je Blagojević.

Inače, Kneževiću je u pokušaju da prošvercuje mazut pomagao i jedan visoki funkcioner MUP Srbije. Srećom, bezuspešno...
 

20 VAGONA KRŠ MAZUTA KNEŽEVIĆ POKUŠAO DA UNESE U SRBIJU.

"Bogata" biografija

- Obogatio se švercom nafte koju je skidao s brodova na Dunavu. Godine 2004. osnovao je "Knez petrol"

- Kao član naftne mafije, uhapšen je 2007. i u pritvoru je bio od 29. maja te godine do 17. aprila 2008. Pravosnažnom odlukom suda osuđen je 2016. na 20 meseci zatvora

- Kada je počeo rat u Ukrajini, koristeći strah od nestašice goriva, suprotno zakonu, ograničio je točenje goriva na svojim pumpama na 20 litara za automobile po rezervoaru, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione. Zbog toga je reagovala i tržišna inspekcija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading