Bruka i sramota: Skandal u Tirani, istaknuta zastava "Velike Albanije" uz jezivu poruku! (FOTO)

Autor:

Sport

11.06.2022

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će UEFA reagovati?

Bruka i sramota: Skandal u Tirani, istaknuta zastava "Velike Albanije" uz jezivu poruku! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Navijači Albanije napravili su novi skandal u Tirani, ovog puta na meču Lige nacija protiv Izraela.

Dok se intonirala nacionalna himna Albanije, domaći navijači su raširili ogroman transparent sa karikaturom Albanca, koji podseća na poznatog crtanog junka Barta Simpsona iz popularne serije "Simpsonoci, dok gleda televiziju, a na ekranu se u tom trenutku vide obeležja "Velike Albanije".

Sve je osmišljeno da izgleda kao uživo uključenje u TV program, tokom kojeg je prikazana mapa "Velike Albanije", a iznad karte stajao je natpis "Ujedinjene Države Albanije". 

 

 

Ipak, to nije bio kraj skandalozne poruke, već je iznad transparenta stajala sledeća poruka:

- Besa, Bese, Besen Ta Kan Dhene - u pitanju je slogan UČK, koji u slobodnom prevodu znači "dajem obećanje".

Što se tiče same utakmice, fudbaleri Albanije su doživeli poraz, pošto su gosti nakon preokreta stigli do trijumf od 2:1.

Domaćin je poveo golom napadača Čelsija Armanda Broje sa bele tačke u nadoknadi prvog poluvremena. Ipak, u nastavku oslabljeni Izraelci stižu do sva tri boda. Dvostruki strelac bio je napadač Šahtjora Manor Solomon, a golove je postizao u 57. i 73. minutu.

Posle dva odigrana kola Izrael se nalazi na prvom mestu sa četiri osvojena boda, dok su Albanci na poziciji tri sa jednim bodom.

Utakmica je ostala u senci skandala domaćin navijača, a mi možemo samo da se zapitamo šta bi se dogodilo da se nešto slično pojavilo na tribinama u Srbiji...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading