UPALJEN METEOALARM! Očekuju nas paklene temperature, u pojedinim mestima i vremenske nepogode!

Autor:

Vesti

03.06.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, posle podne se očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom u brdsko-planinskim predelima.

UPALJEN METEOALARM! Očekuju nas paklene temperature, u pojedinim mestima i vremenske nepogode!

Foto: RHMZ/printscreen

Duvaće slab i promenljiv vetar. Tokom noći će oblaci i severozapadu zemlje doneti padavine. Jutarnja temperatura od 14, najviša do 32 stepena.

Zbog predviđenih visokih temperatura, ali i grmljavinskih nepogoda, u pojedinim delovima Srbije aktiviran žuti meteoalarm.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

 

Kada je reč o UV indeksu, u celoj Srbiji danas je u kategoriji veoma opasna pojava i označen je brojevima osam i devet i crvenom bojom.

Prema prognozi RHMZ-a, danas će najtoplije biti u Nišu i Negotinu, gde se očekuju 32 stepena.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Vremenska prognoza za petak 3. jun 2022.

 

Prognoza prema sajtu RHMZ-a za naredna tri dana:

Subota

Promenljivo oblačno i nestabilno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala sa povremenim pljuskovima i grmljavinom. Vetar uglavnom slab promenljiv, u košavskom području umeren, povremeno i jak jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša od 29 do 33 stepena.

Nedelja

Promenljivo oblačno, pre podne na severu, a posle podne u brdsko-planinskim predelima moguća kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, na istoku i umeren, a povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 21 stepen, a najviša od 29 do 33 stepena.

Ponedeljak

Pretežno sunčano i malo svežije. Posle podne u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab do umeren severoistočni. Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni, najviša od 27 do 30 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading