ZNAK NAPRETKA: Palma otvorio u Paraliji osmu sezonu rada Kancelarije Jedinstvene Srbije

Autor:

Vesti

22.05.2022

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pred više od 2000 ljudi predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma otvorio u Paraliji osmu sezonu rada Kancelarije Jedinstvene Srbije.

ZNAK NAPRETKA: Palma otvorio u Paraliji osmu sezonu rada Kancelarije Jedinstvene Srbije

Republika

U jednom od najpoznatijih grčkih letovališta Paraliji, Kancelarija Jedinstvene Srbije počela je sa radom svoju osmu sezonu. Ovogodišnjem otvaranju prisustvovalo je više od 2000 ljudi, uglavnom srpskih turista i članova delegacije koji su došli iz Srbije.

Republika

Kancelarija Jedinstvene Srbije Paralija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je ovom prilikom da je Kancelarija Jedinstvene Srbije sigurna kuća za sve srpske turiste u Grčkoj. Komentarušući poziv gradonačelnika grada Katerini da bude gost na njegovoj slavi zajedno sa svim članovima delegacije, Marković je rekao da se na slavu i na more ide tamo gde vas vole.

- Ovo je osma godina kako radi Kancelarija Jedinstvene Srbije u Paraliji i njena namena nije politička, već je to sigurna kuća za sve građane Srbije koji letuju u Grčkoj, bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost. Mnogo smo problema rešili našim ljudima za sve ove godine, da ne nabrajam koji su to sve bili problemi i suština je da, kada neko od naših građana naiđe na neki problem, obrati se Kancelariji Jedinstvene Srbije i problem je rešen za najdalje sat vremena - rekao je Marković.

Republika

Kancelarija Jedinstvene Srbije Paralija

- Za mene Grčka nije druga država, teritorijalno da, ali za mene je Grčka druga kuća i želim da svi zajedno sa ovog mesta pozdravimo premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa, velikog prijatelja  Srbije, čiji je otac, bivši premijer Grčke Konstantinos Micotakis takođe bio veliki prijatelj naše zemlje i kada nam je bilo najteže, kod ratova u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, otac današnjeg premijera Grčke je pružio podršku Srbiji i mnogo je porodica Micotakis zadužila našu državu - poručio je Marković uz gromoglasan aplauz prisutnih.

- Moja poruka građanima Srbije je da kada idu na more da idu tamo gde nas vole i poštuju. Jedan broj naših građana letuje u nekim drugim državama i to je svačije individualno pravo, ali mnogi naši građani naiđu na razna maltretiranja u nekim državama, a na slavu i na more se ide tamo gde vas vole i gde mi njih volimo - kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

- Vi znate da se ja kao političar nikada nisam žalio već uvek rešavam probleme. Građani treba da se žale, a ne političari, a političari koje su građani birali treba im pomažu. Sada u Srbiji mnogi se pitaju ko će biti ministar u novoj Vladi Srbije, znate koliko me briga ko će biti ministar… Neka bude ministar onaj ko je sposoban i ko će da radi u interesu građana i države Srbije - rekao je Marković i zahvalio se patrijarhu srpskom Porfiriju na porukama.

Republika

Kancelarija Jedinstvene Srbije Paralija

- Sa nama u 700 – članoj delegaciji u poseti Grčkoj su i sveštenici Srpske pravoslavne crkve. Ja se zahvaljujem Srpskoj pravoslavnoj crkvi  našem patrijarhu Porifiriju, koji je uvek zajedno sa narodom i šta god da se dešava u svetu poruke patrijarha Porfirija nam mnogo znače i znači nam to što nas ne deli na jedne, druge ili treće. Vi znate da smo moja porodica i ja ktitori Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu. Tada su mi rekli i da slika ktitora može biti na fresci, a ja sam na to odgovorio da političarima nije mesto na freskama, nego svecima, freske su večne, a političari prolazni. Ja sam o poseti ove srpske delegacije Paraliji obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koga uvek informišem gde idemo, šta radimo i koje su naše poruke. Predsednik mi je poručio “Živ bio, srećno bilo”. Prenosim vam poruke i predsednika SPS i predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića koji je pozdravio ovu delegaciju i sve vas i poželo uspeh u radu - rekao je Marković.

GRK PALMI : GRČKA ZA VAS NIJE INOSTRANSTVO

Otvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Katerini, Jorgos Kirijakidis.
- Gospodine Markoviću, kada dolazite u Paraliju vi ne dolazite u instranstvo, vi dolazite u vašu drugu državu i hvala vam što gradite mostove saradnje između dve države i dva naroda - rekao je Kirijakidis i saopštio da gradonačelnik Katerini Konstantinos Kuokodimos nije mogao da prisustvuje ovom događaju jer slavi slavu.
Otvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji prisustvovali su i funkcioneri i narodni poslanici Jedinstvene Srbije i SPS.

 

Komentari (0)

Loading