SRBI ĆE ISKRVARITI, ALI ĆE POBEDITI U RATU S ALBANIJOM: Kako je starac Tadej video budućnost našeg naroda u Crnoj Gori

Autor:

Vesti

22.05.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predvideo otcepljenje, udare na srpski jezik i Crkvu, žestoke napade na mitropoliju na Cetinju...

SRBI ĆE ISKRVARITI, ALI ĆE POBEDITI U RATU S ALBANIJOM: Kako je starac Tadej video budućnost našeg naroda u Crnoj Gori

Foto: Printscreen

Starac Tadej se posebno bavio Crnom Gorom i previranjima koja su počela još 1945, kada je krenulo veštačko stvaranje nove nacije s ciljem da se odvoji od srpskih korena.

Na udaru je posebno bila Srpska pravoslavna crkva, kao stožer vekovnog identiteta našeg naroda, što je kulminiralo posle otcepljenja 2006. Tada je počela neskrivena hajka, a crnogorsko rukovodstvo je na sve načine pokušavalo da, formiranjem raskolničke i sektaške, samozvane crnogorske pravoslavne crkve, uništi postojeći identitet i svaku vezu sa Srbijom. Sve je to Tadej video.

- Biće silan udar na srpski jezik u Crnoj Gori - govorio je.

SKLANJANJE MOŠTIJU

To se obistinilo stvaranjem nepostojećeg crnogorskog jezika, koji se i dalje nameće u školama i državnim institucijama, doduše, uz jak otpor profesora i prosrpskih stranaka i udruženja.

- Bezbožnička vlast će udariti i na srpsku crkvu, a sredstva se neće birati - prognozirao je otac Tadej.

Taj udar, kako je i video, bivao je sve jači i jači, a kulminirao je pokušajima da se otme crkvena imovina i preda državi, a kasnije sekti Miraša Dedeića. To je dovelo do velikih protesta i veličanstvenih litija, dosad neviđenih na našim prostorima. Predvođen počivšim mitropolitom Amfilohijem i njegovim naslednikom Joanikijem, narod je izvojevao pobedu i potom na izborima kaznio antisrpsku politiku Mila Đukanovića.

- Mitropolija na Cetinju biće meta velikih napada. Ona je najveći trn u oku mrziteljima Srba, Boga i naše vere. Taj udar biće toliko silan da će i mošti Svetog Vasilija Ostroškog jedno vreme morati da budu prebačene na sigurnije mesto. Toliko će biti teško u jednom trenutku - govorio je sveti starac.

MIRIĆE IH SRBIJA

Podsetimo, Milove pristalice su čak pokušale da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju. Izbili su veliki neredi, koje je policija, zahvaljujući časnim ljudima u crnogorskom MUP, uspela da suzbije. Kasnije se saznalo da je na meti snajperista, osim Joanikija, bio čak i patrijarh Porfirije, koji je, uprkos pretnjama, helikopterom odleteo na Cetinje, gde su policajci morali pancirom da ga čuvaju od atentatora.

Od sukoba među braćom znatno opasniji i žešći udarac će na kraju doći od Albanaca, koji će napasti Crnu Goru.

- Stradanja će biti velika, ali konačna pobeda će ipak biti na strani Srba iz Crne Gore. Na kraju, Crnu Goru će miriti ljudi iz Srbije i ona će ponovo ući u sastav jedinstvene srpske države - zaključio je.

Starac Tadej nije govorio vremenski potpuno precizno, ali je i to dovoljno da se vidi da je bio u pravu. Naime, on je govorio da će Crna Gora na referendumu da se otcepi od Srbije i postane nezavisna, i to uskoro. I pogodio je: on se upokojio 2003, a 2006. Crna Gora je postala nezavisna.

Dolazi teško vreme

Neki građani koji su navodno imali direktan susret s ocem Tadejom kažu da im je rekao da će u Crnoj Gori u jednom trenutku početi građanski rat, a na kraju i rat s Albancima. Jednom čoveku iz Nikšića koji je stalno išao kod starca rekao je da ne kupuje stan u Nikšiću, jer još nije pravo vreme, i da Crna Gora uskoro postaje nezavisna, te da će za Srbe biti veoma teško.

U požaru netaknute samo knjige Tadeja i Pavla

Nesvakidašnji događaj desio se u Resniku, koji dokazuje da otac Tadej i upokojen čini čuda. Naime, meštaninu Milošu Praštalu se desilo nešto neverovatno. Zbog loših instalacija izbio je požar u njegovom domu, a i izgoreo mu je čitav stan, koji je nasledio od bake s kojom je živeo.
U tom zgarištu u kojem su stvari izgorele do temelja ostale su netaknute samo dve stvari: knjige oca Tadeja i patrijarha Pavla!
Inače, Resnik se nalazi nedaleko od Manastira Rakovica, u kome je upravo sahranjen Patrijarh Pavle i čiji grob mnogi posećuju radi isceljenja duše i tela.

Tito sin Čerčila i jevrejske prostitutke

Otac Tadej je imao teoriju i o britanskom poreklu Josipa Broza Tita. On je u jednom razgovoru pomenuo da je ispovedao nekog čoveka kog je opseo zloduh koji je imao uvid u razne ljudske grehe.
Tajanstveni zloduh je, služeći se čovekom kao medijumom, ispričao da je Tito sin Čerčila i neke jevrejske prostitutke.
- Zato je Čerčil poslao zakonitog sina Randolfa Titu, da se braća upoznaju - govorio je Tadej.

Od bolova nije mogao ni da se prekrsti

Otac Tadej je patio od reume, koja mu je zadavala nesnosne bolove u zglobovima, kao i od zakrčenja vena. Išao je kod lekara, ali za njegovo stanje nije bilo leka koji bi ga u potpunosti izlečio. Tada se okrenuo narodnoj medicini, odnosno receptu koji je pronašao u knjizi o lekovitom bilju.

On je kasnije ispričao kako se sve zbilo.

- Bila neka lekarka u Beogradu, neka sestra Borka, po njenom uputstvu sam godinama išao u banju zbog reume i gastritisa. Ne pomaže banja, samo malo ublažava. Lekovi isto tako. Pa mi je dodijala ta banja. Ponekad sam išao dva puta godišnje. Pa reknem da više neću ići, pa šta bude neka bude. Ali stara bolest, desna ruka mi se bila dva puta ukočila. A doktor kaže: "Vežbaj, čoveče, izgubićeš i drugu ruku" - rekao je.

Stalno je, kaže, imao bolove.

- Kad god podignem ruku bolovi, ne mogu ni da se prekrstim. A imao sam knjigu o travama, pa pogledam, možda ima nešto. U knjizi opisuju jednog lekara u Parizu koji je lečio jednu ženu svu reumatičnu i nepokretnu. Davao joj je da pije čaj od listova crne ribizle i potpuno je izlečio. Ja kažem bratu: "Idi u rasadnik, naći ćeš negde, pa kupi koliko možeš da kupiš sadnica." I on je našao 20 sadnica i doneo.

Čim je ribizla prolistala, počeo je da pije čaj:

- U pola litre stavi se 10-20 liski, u ključalu vodu, i posle jedan-dva ključa sklonim s vatre. Treba da se pije bez šećera. Jednostavno vruću vodu. Ja uzmem kašičicu meda na jezik dok ne popijem pola litra čaja. I tako ujutro, uveče i vidim da mi je dobro. Sve lakše i lakše i nema bolova, nemam ništa. I eto, nestala reuma, gastritis i zakrčenje vena.

Grešimo što se prejedamo

Tadej je govorio i o greškama u ishrani:
- Hrana čini svoje. Mi svi volimo da jedemo do sita. Unosimo u sebe mnogo kalorija, a onda organizam prima koliko mu je potrebno, što može, što ne može ostaje i taloži se u mišićima. Potom nastaje gastritis i zakrčenje vena. I onda stradaju kao i ja jer vole da do sita jedu.

DUHOVNIK IZA SEBE OSTAVIO MNOGO MUDRIH POUKA: Mislimo da verujemo, a Boga ne poštujemo

Otac Tadej bio je jedan od najcenjenijih duhovnika novijeg vremena i ostavio je iza sebe mnoštvo mudrih beseda:

- Bog je neuhvatljiva energija i čovek nosi u sebi neuhvatljivu energiju. Kada se te dve energije usklade, kakav raj već ovde na zemlji, kakva radost i sveobuhvatna ljubav

- Ja nisam u stanju da se molim, kao Sveti Sava, po mesec i nešto dana, ali verujem u učenje isihasta. I verujem u čuda. Možemo da ih osetimo u svakom trenutku svog života ako prestanemo s pokušajima da sve razumemo intelektom i ukoliko batalimo naše procene i mišljenja i naučimo da se približavamo Bogu jer tako ćemo biti potpuno otvoreni za uticaj božanskih energija

- Mi kažemo da verujemo, ali u stvarnosti nije tako. Ne prestajemo da mislimo o problemima, unervozimo se i brinemo i time Bogu dajemo do znanja da želimo sve sami da rešimo jer nemamo vere u njega. Na taj način mi ne dobijamo odgovore na svoje molitve jer imamo očekivanja. Smatramo da znamo šta je ispravno i savršeno za nas, pa kada tražimo nešto od Boga, činimo to na gotovo zapovedni način, kao da Bog ne zna šta je za nas najbolje

- Bog je za nas pripremio mnogo više nego što možemo da zamislimo, ali mu mi ne dozvoljavamo da nam to pruži jer imamo svoje striktno zacrtane planove i lične priče, u koje smo se začaurili. Zatvarajući se na taj način, ostavljeni smo bez mogućnosti da primamo ono što je ispravno i savršeno za nas u svakom trenutku

- Ako želimo da nam Bog pomogne, neophodno je da odbacimo očekivanja, ali i uverenja i ograničenja koja su nam nametnuta ili od okoline ili od roditelja ili dalekih predaka. Ako se svega toga oslobodimo, u određenom trenutku će doći najprikladnija i savršena stvar. Nikada ne znamo na koji način. Da bismo prihvatili to iznenađenje, moramo to dozvoliti

- Bog deluje energijama na najčudesnije i najtajanstvenije načine. Ako dozvolimo da deluje i prema nama, ako verujemo i uzdamo se svim srcem, sve će nam doći bez ikakvog napora

- Bog je jedini koji može da otvori pojedina vrata i da nas približi ljudima koji će nam pomoći i osnažiti nas na našem putu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hajduk

22.05.2022 07:19

Svi Crnogorci koji su doseljeni i žive u Srbiji treba da se vrate u Crnu Goru, tako da tada nema bojazni od bilokakvog rata, biće svoji na svome. Među njima ima poznatih umetnika, naučnika, stručnjaka, itd. kako oni kažu, sada zamislite taj itelektualni potencijal u jednoj maloj Crnoj Gori, pa biće mala Švajcarska.