NAŠE JE DA SE BORIMO ZA NAŠU ZEMLJU: Vučić o razgovoru sa Putinom

Autor:

Vesti

21.05.2022

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori za TV Pink sa Petrovaradina.

NAŠE JE DA SE BORIMO ZA NAŠU ZEMLJU: Vučić o razgovoru sa Putinom

Foto: printscreen/pink

- Gasno snadbevanje je veoma važno. Ako za Pančevo obezbedimo gas, skidamo teret sa Tenta. To je za nas od presudnog značaja. Srbija i Mašarska nemaju razloga da brinu za hranu. Moramo da vodimo računa o hrani inače će nam drugi razgrabiti. Voleo bih da padne kiša, ali kiše nema. Nedovoljno je kiše palo. Nadamo se još jednoj kiši u narenih nekoliko dana, mnogo bi nam značilo. 

- Ludilu kraja nema. Sledeća zima će biti mnogo teška. Moramo da uradimo sve što treba da obezbedimo naš narod, da će biti lako, neće biti lako. Pogledajte samo cene nafte kako divljaju. Sve postaje problem, i politilčki i finansijski... 

- Ne verujem u priče o večnim prijateljstvima, neprijateljstvima, verujem u priče o velikim interesima. Postoji samo jedna stvar biti neprijatelj Amerike, a to je prijatelj Amerike, ja nisam saglasan sa tim. Ne bih ulazio oko Rusije, i oni su naši prijatelji. Suviše smo mi mala zemlja da velike sile nazivamo neprijateljskim. Mi mali ako možemo da čuvamo ovo što imamo, a oni nek rade šta god hoće.

O razgovoru sa Vladimirom Putinom

- Šta god njih pitate oni vam ne kažu ništa. Neki drugi bar otvoreno kažu. Naše je da se borimo za našu zemlju, da se pridržavamo papira koji smo sami propisali. Da štitimo svoje interese. Svi se snalazimo. Viktor mi je rekao kako se oni snalaze za pare. Mi se isto snlazaimo. Treba nam za zanavljanje kredita i za deficit koji imamo, gldeaćemo da ga spustimo na 4 posto, ali za to morate da pronađete novac. Sve se za to trudimo i radimo zajednički.Verujem da ću u utorak, sredu ili četvrtak pričati sa Putinom. Tri su aspekta ugovora, količina, cena i sigurnost snadbevanja! Prva dva aspekta su ključna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mina

21.05.2022 15:58

Sigurno je da će sledeća zima biti teža nego prethodne, treba nabaviti dovoljno energenata, skladišta za iste, i verujem da nije nimalo lako brinuti o državi i narodu. Vučić se maksimalno trudi da nam ništa ne nedostaje!Beskrajno- hvala!

Marija

22.05.2022 12:18

Borićemo se za to!