SRBI NAPRAVILI MUZEJ BUDUĆNOSTI! Ceo svet će se diviti onome što je nastalo u Beogradu!

Autor: Republika

Vesti

12.05.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muzej Budućnosti koji se nalazi u Dubaiju velikim delom je napravljen u Srbiji.

SRBI NAPRAVILI MUZEJ BUDUĆNOSTI! Ceo svet će se diviti onome što je nastalo u Beogradu!

Foto: Republika

Srpska delegacija predvođena premijerkom Anom Brnabić nalazi se u Dubaiju, gde je potpisan Memorandum o razumevanju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Tom prilikom je srpska delegacija obišla i spektakularni Muzej Budućnosti, a premijerka Brnabić je otkrila da je veliki deo napravljen u našoj zemlji.

Foto: Republika

Muzej Budućnosti spolja

- Nalazimo se u njihovom Muzeju Budućnosti što je samo po sebi veoma zanimljiv koncept. Ono što je meni bilo posebno zanimljivo i zbog čega sam ponosna, a to je da je 80 odsto ovog prvog sprata, koji se bavi svemirom, napravljeno u Beogradu - rekla je premijerka i dodala:

- Kada se vratimo na 2016. i 2017, kada smo prvi put počeli da pričamo o tome da Srbija može biti zemlja inovacija, istraživanja i razvoja nauke, ljudi su se smejali ni su verovali da mi to možemo. Shvatila sam da u inostranstvu mnogo više cene našu kreativnost i sposobnost nego što mi sami verujemo u sebe. Zato kada smo uložili kao Vlada u svoju pamet, ideje i kreativnost, videli smo brz rast i razvoj - istakla je predsednica srpske Vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading