PREMIJERKA BRNABIĆ SA ŠEIKOM MAKTUMOM! Potpisan Memorandum o razumevanju sa UAE - VELIKI DAN ZA SRBIJU!

Autor: Republika

Vesti

12.05.2022

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i Ujednjeni Arapski Emirati potpisali su Memorandum o razumevanju o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, a našu delegaciju predvodila je premijerka Ana Brnabić.

PREMIJERKA BRNABIĆ SA ŠEIKOM MAKTUMOM! Potpisan Memorandum o razumevanju sa UAE - VELIKI DAN ZA SRBIJU!

Foto: Vlada Srbije

Srbija i Ujedinjeni Arapski emirati potpisali su u Dubaiju Memorandum o razumevanju o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji vlade, koji predstavlja važan iskorak u bliskim bilateralnim odnosima Srbije i UAE.

Našu delegaciju predvodila je premijerka Srbije Ana Brnabić, a u ime UAE potpisnik je ministar za kabinetske poslove, njegova ekselencija Mohamed Al Karkavi.

Ovaj Memorandum je prethodno dogovoren sa Kabinetom premijera UAE, koja je prethodno ovaj sporazum potpisala sa 11 država (Španija, Grčka, Egipat, Uzbekistan, Jordan, Irak, Kolumbija, Kostarika, Senegal, Sudan, Kirgistan). Svrha saradnje je razmena znanja, ali i ko-kreacija projekata. 

Krovni Memorandum pokriva devet tema, a to su: Digitalna vlada, Digitalna ekonomija, Veštačka inteligencija, nauka i inovacije, Edukacija, Kodiranje, Poslovanje, Kreativna industrija i turizam.

Premijerka Brnabić se sastala i sa šeikom Maktum bin Muhamed Al Maktumom, potpredsednikom Vlade, ministrom finansija UAE i zamenikom vladara Dubaija, čime je započela posetu Dubaiju.

 

Sastanak premijerke Brnabić je prvi susret sa vladarskom porodicom Dubaija na tom nivou, a sastanak se održava u zgradi "Emirates Towers".

Domaćin premijerki u obilasku će biti državni ministar za veštačku inteligenciju i digitalnu ekonomiju Omar bin Sultan Al Olama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading