BEZBEDNO ŠKOLOVANJE ZA 4000 UČENIKA: Podrška kompanije NIS osnovnim i srednjim školama u Kikindi

Autor: Republika

Vesti

05.04.2022

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednost dece u školama i kvalitetno obrazovanje vrednosti su koje kompanija NIS deli sa zajednicom u kojoj posluje.

BEZBEDNO ŠKOLOVANJE ZA 4000 UČENIKA: Podrška kompanije NIS osnovnim i srednjim školama u Kikindi

Foto: Promo

Tako je u okviru programa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno", NIS donirao sredstva u iznosu od 17 miliona dinara za unapređenje bezbednosti dece i nastavnika u 12 osnovnih i srednjih škola u Kikindi. Uvođenjem savremenih sistema zaštite poput video nadzora, alarma i SOS tastera, više od 4000 učenika u ovom gradu imaće veću bezbednost, a školska imovina efikasniju zaštitu.

Ovim povodom predstavnici Grada Kikinda, kompanije NIS i Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, posetili su Osnovnu školu „Sveti Sava“ koja je jedna od podržanih u okviru programa „Zajednici zajedno“. Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, ovom prilikom je istakao značaj saradnje kompanije NIS i Grada u okviru podrške zajednici.

Republika

Foto: Promo

Osnovna škola "Sveti Sava" u Kikindi

- Nastavljamo projekte društvene odgovornosti sa NIS-om, koji su otpočeti još  2009. godine. U tom periodu zajedno sa kompanijom NIS realizovali smo 164 projekta u koje je uloženo 236 miliona dinara. Neki od njih su izgradnja parkova, igrališta, podrška vrtićima i školama. I ovim projektom nastavljena je tradicija podrške i jasno pokazujemo opredeljenje Grada da vodimo računa o deci - rekao je Lukač, dok je Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat u kompaniji NIS izrazio zadovoljstvo realizacijom projekata koji su namenjeni bezbednosti najmlađih.

- Ovaj projekat sproveli smo zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom unutrašnjih poslova i našim lokalnim partnerom, Gradom Kikindom. Podsetio bih i na to da smo i tokom prošle godine, u okviru programa „Zajednici zajedno“ uložili 15,5 miliona dinara namenjenih za realizaciju pet projekata iz oblasti zaštite životne sredine u Kikindi. I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u zajednicu i budemo partner na projektima koji doprinose opštem boljitku svih nas - objasnio je Borenović.

Republika

Foto: Promo

 

 

Gordana Rackov, direktorka Osnovne škole "Sveti Sava" iz Kikinde, objasnila je da su među 12 škola koje su dobile donaciju osam osnovnih i četiri srednje škole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading