POČINJE UPIS U VRTIĆE! 1000 mesta više u Beogradu! Prijave ELEKTRONSKIM PUTEM!

Autor:

Vesti

29.03.2022

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove biće raspisan 11. aprila i trajaće do 13. maja, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

POČINJE UPIS U VRTIĆE! 1000 mesta više  u Beogradu! Prijave ELEKTRONSKIM PUTEM!

Foto: Tanjug/BEOINFO

U vrtićima će bito oko 1.000 mesta više nego prošle godine, odnosno oko 15.000 mesta. Roditelji će, kao i prethodnih godina, prijave podnositi elektronski putem.

Prema rečima Gaka, poslednje pripreme za konkurs su u toku, roditelji i staratelji će imati dovoljno vremena da konkurišu za mesto. On dodaje da će se konkurisati putem usluge "e-Vrtić" na portalu "e-Uprave". S obzirom da je reč o uhodanom sistemu, očkuje se da će sve proeći bez problema.

- Tačan broj slobodnih mesta biće poznat uoči konkursa, kada sve ustanove dostave raspoložive kapacitete svojih objekata - navodi Gak za Novosti. 

- Ono što je izvesno je da ćemo novu radnu godinu u septembru startovati sa oko 1.000 mesta više, budući da su od prošlog septembra otvorena tri novi vrtića: na Vračaru, u Obrenovcu i na Čukarici. Do sledećeg septembra će početi sa radom sigurno još tri, i to u Filmskom gradu, Zemunu i naselju Zuce, dok je započeta gradnja još nekoliko vrtića.

On je istakao da za konkurisanje nije potrebna nikakva dokumentacija te da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uvek na raspolaganju onima kojima je pomoć potrebna pri konkurisanju.

Foto: pixabay.com

 

- Ono što je bitno, a što se često smetne s uma je da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa - istakao je on.

- Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da je tada najviše slobodnih mesta u ponudi. -

Na prošlogodišnjem konkursu bilo je slobodno oko 14.000 mesta u 17 beogradskih predškolskih ustanova sa više od 300 vrtića.

Preliminarne liste upisane dece biti objavljene 6. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe koji će trajati do 15. juna.

Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja do 24. juna.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading