GORAN VESIĆ NA PREDSTAVLJANJU DRUGOG DELA SVOJE KNJIGE: Beograd je za mene ljubav i strast! (VIDEO)

Autor:

Vesti

28.03.2022

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika u Skadarliji predstavio drugi deo knjige posvećen glavnom gradu.

GORAN VESIĆ NA PREDSTAVLJANJU DRUGOG DELA SVOJE KNJIGE: Beograd je za mene ljubav i strast! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/GoranVesić

- Za nekoga je Beograd mesto gde živi, za mene je ljubav i strast, a jedini motiv da napišem knjigu je moja želja da neke ljude i događaje sačuvam od zaborava.


Ovim rečima obratio se juče prisutnima zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na predstavljanju drugog dela svoje knjige "Duh Beograda". Promocija je održana, a gde drugo, nego u jednom skadarlijskom restoranu, u najlepšoj boemskoj četvrti koja čuva duh Beograda. U novoj knjizi skupljeno je 60 novih priča o srpskoj prestonici koje je Vesić objavio kao kolumne u najstarijem srpskom listu Politika.

- U knjizi ćete moći da pročitate priču o Matiji banu, po kome je Banovo brdo dobilo ime, saznaćete da je Žarkovo starije od Čukarice i kako je Tito dva puta sahranjen u jednom danu - otkrio je Vesić delić nove knjige.


O Beogradu skroz istoriju mnogi su pevali i pisali, ali samo je Vesićeva prva knjiga o srpskog presstonici bila spaljena. To je jedina spaljena knjiga posle Drugog svetskog rata.


- To su uradili ljudi, koji ne vole ni Beograd ni knjige. I posle svega, knjige o Beogradu dostigle su tiraž od 35.000 primeraka, a prevedene su na kineski, engleski, ruski jezik. U toku je prevod na nemački i mađarski - istakao je autor.
Profesor Pravnog fakulteta u penziji Žika Bujukić nije krio ponos zbog uspeha svog nekadašnjeg studenta.


- Funkcije budu i prođu, ali knjiga ostaje za vjek vjekova. Kada ona preživi vreme, onda si i ti preživeo - rekao je profesor Bujukić.-

Funkcije budu i prođu, knjiga ostaje za vjek vjekova - izjavio je profesor Bujuklić


BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading