ALEKSANDAR DRAŽIĆ još u Kijevu! Srpski kamiondžija izgubio nadu da će se izvući! Kolega mu ubijen!

Autor:

Vesti

21.03.2022

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinjem da strahujem da šanse da se izvučem nema, kaže Aleksandar Dražić.

ALEKSANDAR DRAŽIĆ još u Kijevu! Srpski kamiondžija izgubio nadu da će se izvući! Kolega mu ubijen!

Foto: Printskrin

Ni posle 29 dana zatočeništva u Ukrajini Aleksandru Dražiću, vozaču kamiona iz Srbije, ne ukazuje se nikakva prilika da se izvuče.

Sve njegove kolege prevoznici koji su prethodnih nedelja imali problema na granicama, spaseni su. Dražić je, međutim, "zaglavljen" na parkingu u mestu Semipolki, oko 30 kilometara severno od Kijeva.

I prethodnih dana je ovaj kamiondžija iz okoline Jagodine najviše vremena proveo u skloništu pored lokalnog motela, gde se od bombardovanja sklanja i tamošnje stanovništvo.

- U nedelju je bilo mirno, pa smo moj kolega iz Belorusije i ja kupili po dva hleba, čekajući u redu dugom oko 200 metara. Od jutros, međutim, traje žestok napad na Kijev, kao nikad do sada. Projektili neprestano padaju - rekao je Dražić u ponedeljak za "Novosti". - Osećam se iscrpljeno i umorno. Sve sam nervozniji i nespokojniji. Počinjem da strahujem da šanse da se izvučem nema. Naročito posle tragedije koja se dogodila našem kolegi iz Rusije . On je sa dvojicom svojih sunarodnika bio u koloni oko petnaest kilometara iza nas i pre dva dana su odlučili da se vrate u Rusiju. Presreli su ih Ukrajinci, uzeli su im kamione, a kada se jedan od Rusa pobunio ubili su ga. Znamo da je to istina jer su radili u istoj firmi sa mojim kolegom iz Belorusije.

Kako je rekao ministar Tomislav Momirović, Srbija radi sve da Dražića izvuče iz Ukrajine, ali su okolnosti za njegovo spasavanje do sada bile nemoguće.

- Želim i njemu da pošaljem poruku da ćemo i narednih dana učiniti sve što je u našoj moći da mu pomognemo i smestimo ga na sigurno, kao i da mu omogućimo da izvuče i svoj kamion - kazao je Momirović.

Više o situaciji u Ukrajini čitajte na našem blogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Despot

21.03.2022 23:54

Ako nisi pucao. Pogotovo na pobednika. Izaci ces ne brini. Za kamion da vidimo ako bude.