BRUKA NA JAVNOM SERVISU USRED PRAZNIKA! RTS VELIČA SILEDŽIJU: Bjelogrlić čestita Novu godinu!

Autor:

Vesti

29.12.2021

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antonijević: S gađenjem sam primio informaciju da će čovek koji je počinio krivično delo na nacionalnoj televiziji čestitati praznike

BRUKA NA JAVNOM SERVISU USRED PRAZNIKA! RTS VELIČA SILEDŽIJU: Bjelogrlić čestita Novu godinu!

Foto: ST/D. KUJUNDŽIĆ

Dragan Bjelogrlić

Glumac Dragan Bjelogrlić, koji je nedavno brutalno pretukao reditelja Predraga Gagu Antonijevića, na javnom servisu poželeće srećnu novu godinu građanima Srbije u udarnom terminu!

Naime, Bjelogrlić će se 1. januara pojaviti na malim ekranima, na programu javnog servisa u 21 čas, kada će najaviti emitovanje filma "Toma" u društvu Željka Joksimovića! Ono što posebno izaziva pažnju jeste činjenica da se čovek koji je priznao da je počinio teško krivično delo i koji je javno označen kao nasilnik pojavljuje, ni manje ni više, nego na nacionalnoj televiziji usred praznika.

Kako je za Srpski telegraf istakao reditelj Gaga Antonijević, ovo je klasičan udar na javni moral.

- S gađenjem sam primio informaciju da će Dragan Bjelogrlić, čovek koji je počinio krivično delo i to priznao, na nacionalnoj televiziji, mladim ljudima i svim građanima čestitati Novu godinu i predstojeće praznike. Ovo je poraz društva, demokratije i svih vrednosti za koje su se i oni sami do sada zalagali. Da se ovako nešto desilo u bilo kojoj zapadnoj zemlji, taj čovek bi bio maksimalno sankcionisan, ne bi mogao da ima ni sponzore ni posao, ništa... Sramota je što neko takav predaje na fakultetu i što nam takva osoba podučava decu. Njegovo pojavljivanje, tačnije pojavljivanje nasilnika na javnom servisu je zaista neviđeni skandal - rekao je Antonijević.

Republika

Foto: pink.tv

Gaga Antonijević

Predrag Sarapa, novinar i voditelj, ističe da je takav potez sraman i da je to opštedruštvena sramota.

- Ne bih ulazio dublje u uređivačku politiku RTS, ali mogu da kažem da je to opštedruštvena sramota. Da se neko ko je pretukao čoveka promoviše na bilo koji način. Imali smo priliku da vidimo kako je Bjelogrlić i sam ismevao celu situaciju, gostujući u jednoj emisiji, i to je zaista poražavajuće. Ako se takvim ljudima dozvoljava da rade šta hoće i da se tek tako pojavljuju u javnosti, onda je to trula politika RTS - smatra Sarapa.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, kaže da je velika sramota što se Bjelogrlić pojavljuje u javnosti.

- Bjelogrlić je dokazani nasilnik i sramota je da bude u javnom životu Srbije. Njegovo agresivno maltretiranje Gage Antonijevića diskvalifikuje i njega i sve njegove profesionalne rezultate. Javni servis u ovom slučaju dokazuje da se ne baštine moralne vrednosti, već se daje podrška nasilnicima, kojih se Srbija bez nasilja stidi - kaže Spasić.

Republika

Foto: Printscree

Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić

Upitana da prokomentariše da li smatra da je u redu da se čovek koji je priznao nasilje i koji je okarakterisan kao nasilnik pojavljuje na javnom servisu, Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa na RTS, koja je već duže vreme u emotivnoj vezi s najbližim saradnikom Dragana Đilasa Borkom Stefanovićem, kratko je rekla da nema komentar.

- On se pojavljuje 1. januara, gde u sklopu programa najavljuje film "Toma". Za dalje ne bih imala komentar - kratko je rekla Kovačevićeva.

Podsetimo, Dragan Bjelogrlić je 23. avgusta u Nišu, u hotelu "Ambasador" brutalno pretukao reditelja Gagu Antonijevića. Bjelogrliću se na teret stavlja da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje, što je i sam priznao, a za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Glumac je nedavno, gostujući u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", s podsmehom pričao o celoj situaciji, trudeći se da na svaki mogući način opravda svoje nasilničko ponašanje.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Vesna

29.12.2021 21:01

Ne zna se koji je od ove dvojice odvratniji, prepotentniji...nule kao ljudi

Odgovori 24 13
Veljko

29.12.2021 21:18

Nasilnike odstraniti iz javnog života.

Odgovori 38 5
Arka

29.12.2021 21:31

Koje podocnjake od alkohola covek ima,sav se izobličio.

Odgovori 36 5
Nedja

29.12.2021 22:17

Bruka i sramota.

Odgovori 40 6