Vučiću počasni doktorat prestižnog državnog instituta

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.12.2017

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić završava posetu Ruskoj Federaciji predavanjem na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO), gde mu je pre početka predavanja dodeljena titula počasnog doktora tog instituta.

RepublikaFoto: Tanjug
Rektor Instituta i akademik Ruske akademije nauka Anatolij Vasiljevič Torkunov je istakao da je, na inicijativu naučnog saveta

Rektor Instituta i akademik Ruske akademije nauka Anatolij Vasiljevič Torkunov je istakao da je, na inicijativu naučnog saveta, odlučeno da predsedniku Republike Srbije bude dodeljena titula počasnog doktora MGIMO.

- Ovu titulu ne dodeljujemo često. Uručena je samo nekolicini poznatih svetskih političara i državnika. To je tradicionalno priznanje, koje predstavlja veliku čast za dobitnika, ali i obavezu da održava dobre odnose sa ovim institutom - istakao je rektor Torkunov.

Nakon uručenja titule, predsednik Vučić održao je predavanje na temu "Srbija, čuvar nezavisnosti, suvereniteta - važnost samostalnog odlučivanja u savremenom svetu".


MGIMO je državni institut za međunarodne odnose, osnovan 1944. godine, kao osnovna ruska obrazovna ustanova za edukaciju diplomatskih kadrova. 

Pored značajnih ruskih, i brojne svetske ličnosti su nosioci diplome ovog prestižnog instituta, a počasnu titulu doktora MGIMO do sada su dobili Žak Širak, Šimon Peres, Irina Bokova, Nikolas Sarkozi...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Aleksa

20.12.2017 15:32

Velika čast i za Vučića i za državu Srbiju.Neka je sa srećom.

Mara

20.12.2017 16:38

Cestitamo predsednice. Ovo je veliko priznanje i cast.

SrBin

20.12.2017 16:42

Veliko priznanje za naseg predsednika i isto tako za Srbiju!!

Smreka

20.12.2017 18:38

Cestitam predsednice ovo je velika cast za vas I za Srbiju.