DON RISTIĆ UBRZO POD ISTRAGOM ZBOG ROLEKSA: Nadležni organi proveriće poreklo imovine policajca!

Autor:

Vesti

25.11.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Ristić, bivši zamenik direktora policije, naći će se na udaru istrage o poreklu imovine. On je, naime, kako je naš list juče objavio, uslikan na jednoj proslavi poput pravog mafijaškog bosa, s tompusom u ustima i roleks satom na ruci.

DON RISTIĆ UBRZO POD ISTRAGOM ZBOG ROLEKSA: Nadležni organi proveriće poreklo imovine policajca!

Foto: Prntscreen

Mada ovo nije jedino bahaćenje ovog policijskog službenika, nadležni organi, zaduženi za kontrolu porekla imovine, proveriće otkud policajcu sat iz kolekcije ojster perpetual, čija cena ide do 10.000 evra. Jasno je da državni posao, pa ni posao bilo kakvog funkcionera iz samog vrha MUP, ne može da obezbedi takav luksuz. Ristić, inače, u Vrčinu gradi luksuznu vilu s bazenom, čija vrednost premašuje 700.000 evra, o čemu je Srpski telegraf pisao u martu.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveza za monitoring, ističe da Poreska uprava, u skladu sa zakonom, treba da proverava ovakve slučajeve.

- Sektor unutrašnje kontrole MUP i inače proverava integritet policijskih službenika, što znači da svako treba da bude na proveri. Nije logično da neko s policijskom platom ima roleks sat, ali ako može da dokaže poreklo imovine, nema problema. Baš zbog prikrivene korupcije i postoji Zakon o utvrđivanju porekla imovine, što znači da Poreska uprava treba da reaguje - objašnjava Spasić za Srpski telegraf.

Kada je naš list pisao o velelepnoj zidini koju gradi Ristić, on nije odgovarao na naša pitanja tim povodom, ali to nikada nije ni demantovao. Ni ovog puta nije odgovorio na naša pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mare

25.11.2021 08:29

Kod Rileta sve moglo,tarifa za sve od dozvole za nosenje.Pa sad odakle kuca sat manje vise.Ima dosta pripadnika sto zive jako lepo ,neznam samo od koje plate