UVEK SAM SPREMAN DA SASLUŠAM STRUČNJAKE: Vučić otkrio šta misli o uvođenju celodnevnih kovid propusnica! (VIDEO)

Autor:

Vesti

22.11.2021

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas ceremoniji obeležavanja početka radova na deonici Novi Sad-Kelebija, u okviru projekta brze pruge Beograd-Budimpešta, a događaju prisustvuje i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

UVEK SAM SPREMAN DA SASLUŠAM STRUČNJAKE: Vučić otkrio šta misli o uvođenju celodnevnih kovid propusnica! (VIDEO)

Foto: PINK TV/printscreen

Predsedniku je postavljeno i pitanje da li će Španija promeniti svoje mišljenje o nepriznavanju nezavisnosti tzv. Kosova.

Nedavno sam pričao sa premijerom Sančezom u Glazgovu. Gotovo sam siguran da neće doći do promene stava prema Kosovu - odgovorio je. 

Vučić je upitan da li misli da bi uvođenje neophodnih kovid propusnica za ceo dan pomoglo u smirivanju epidemiološke situacije.

Naši brojevi su u velikom i značajnom padu. Nemamo problema u bolnicama u ovom trenutku. Ne mislim da su potrebne nove mere, ali uvek sam spreman da saslušam stručnjake. Očekujem mnogo bolju situaciju u narednih 7 do 10 dana. Moramo da pokušamo da vakcinišemo što veći broj ljudi. Nabavljamo i ove druge lekove - rekao je on.

Na pitanje zašto nije bio na početku radova na beogradskom metrou izjavio je da on nije bio planiran za to.

Vučić zvanično otvorio radove

Predsednik Srbije se obratio okupljenim građanima.

Za tačno tri godine mi ćemo imati izgrađenu prugu. Mađari će završiti svoj deo u prvoj polovini 2025. - rekao je Vučić i dodao da "će se od Novog Sada do Budimpešte stizati za malo više od dva sata".

On se zahvalio Orbanu i Siju što su uvažili Srbiju i što imamo dobre odnose sa Mađarskom i Kinom. 

Takođe je zahvalan i građanima Srbije na ukazanom poverenju.

Sijarto: Srbi i Mađari donose odluke na osnovu svojih nacionalnih interesa

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto je rekao da je u današnjem vremenu uloga istoka sve važnija, ali i da postoje mnogi licemerni ljudi koji o tome govore kao o ideološkom problemu.

- Brojevi i podaci govore sami za sebe. I EU i SAD imaju najveću trgovinsku razmenu sa Kinom. Pred nama, centralnoevropskim zemljama se nalazi samo jedno pitanje - da li ćemo mi naći svoju korist u ovom novom svetskom poretku, ili ne - zapitao je Sijarto.

On kaže da Srbi i Mađari odluke donose na osnovu svojih nacionalnih interesa, i da je uvek bilo tako i biće tako.

Obraćanje direktora kineske razvojne korporacije

Delegacijama se putem video linka obratio Ning Džiže, direktor kineske razvojne korporacije, koji je istakao da je ovo veliki dan za Srbiju, Mađarsku i Kinu. On je rekao da su naše tri zemlje, pored odlične ekonomske saradnje, tokom pandemije korona virusa pokazali i da su prijatelji i braća.Veliki broj građana došao je da pruži podršku Vučiću.

Republika

Foto: printskrin/TV Pink

 
Republika

Foto: TV Pink/printscreen

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading