ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Školski raspust se produžava! VAŽNA ODLUKA I ZA KOCKARNICE, UGOSTITELJE I KOVID PROPUSNICE! (VIDEO)

Autor:

Vesti

04.11.2021

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravo je završena sednica Kriznog štaba.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Dve nove odluke na današnjoj sednici Kriznog štaba

Na sednici Kriznog štaba usvojen je predlog Tima za škole kojim se predviđa da osnovci i srednjoškolci ne idu u škole od ponedeljka, 8. novembra do petka, 12. novembra, sa vikendima to je ukupno devet dana, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

- Mi uvek slušamo stav struke i epidemiolozi kod nas kucaju na otvorena vrata - rekao je Ružić.

Prvobitno je, prema kalendaru školske godine, trebalo da se praznuju 11. i 12. novembar, ali je odlučeno da zbog epidemiološke situacije, cela ta nedelja bude neradna.

Darija Kisić Tepavčević kaže u direktnom obraćanju posle sednice Kriznog štaba da će od ponedeljka kovid propusnice u ugostiteljskim objektima važiti od 20 časova.

- Epidemiološka situacija je u ovom trenutku prilično nepovoljna. Poslednjih nedelja beležimo pad učestalosti obolevanja, međutim brojke su i dalje izuzetno velike, ono što je jako bitno je da između 50 i 60 naših sugrađana izgubi bitku sa ovom bolesti - rekla je Darija Kisić Tepavčević u svom obraćanju medija.

Kisić Tepavčević je napomenula da je vakcinacija ključna i apelovala na mlade da se vakcinišu.

- Ponovo moramo da kažemo "vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija". U ovom momentu je 56 odsto građana vakcinisano, ali u uzrastu od 18 do 40 godina tek svaki četvrti je vakcinisan, i ja bi apelovala na sve mlade ljude koji misle da im virus ne može ništa da svako mora da da svoj doprinos borbi - rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

Ona kaže da je uvođenje kovid propusnica na onim mestima gde se okupljaju mlađe osobe imala značajnog efekta na povećanje broja vakcinisanih.

- Videli smo da kovid propusnice imale značajnog efekta na učestalost vakcinacije. U skladu sa tim rešili smo da će kovid propusnice važiti od 20 časova, umesto što su od sada bile potrebne od 22 časa za ulazak u ugostiteljske objekte. Isto važi i za kockarnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Second hand

04.11.2021 17:54

Da je normalna drzava sve bi bilo zatvoreno bar meseca Dana!?! Ali treba nahraniti "tigra"...