SVE IZVESNIJE PRODUŽENJE JESENJEG RASPUSTA, ALI I POMERANJE ZIMSKOG! Konačna odluka sledeće sedmice!

Autor:

Vesti

29.10.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto četiri praznična dana koja "padaju" od 11. do 15. novembra, đaci u Srbiji po svemu sudeći, odmaraće se celu sedmicu.

Republika

Foto: profimedia.rs

Đaci će zbog korone, po svoj prilici, odmarati više nego što je planirano

Mini-raspust koji nije bio u planu po školskom kalendaru trebalo bi da počne 8. novembra i završi se 15. novembra.

O ovoj mogućnosti razgovaralo se juče na sastanku Tima za škole i epidemiologa, a konačna odluka biće doneta na sednici Kriznog štaba.

Takođe, jedna od opcija je i da se pomeri zimski raspust, koji je ove godine planiran za 31. decembar, pa bi počeo već sredinom decembra, pišu "Novosti".

- Sve opcije su u igri, a odluke donosi Krizni štab. Tim za škole nema tu nadležnost i on odlučuje o načinu sprovođenja nastave na sedmičnom nivou - kažu u Ministarstvu prosvete.

Sastanak Kriznog štaba sledeće nedelje

Dr Predrag Kon, član Kriznog štaba koji je juče bio na sastanku Tima za škole, kazao je da je novembarski raspust u razmatranjuu, ali da ništa nije odlučeno.

- Sve tek treba da se raspravi na Kriznom štabu, a sastanak očekujemo sledeće nedelje - istakao je Kon.

On je naglasio da je razgovarao sa ministrima prosvete i zdravlja Brankom Ružićem i Zlatiborom Lončarom, te da su se saglasili da bez striktnijih mera u celoj populaciji nema efekta.

- Tek u tom trenutku ima smisla zatvarati i škole - naglasio je Kon.

Epidemiolog je istakao da bi model nastave sledeće nedelje trebalo da bude sproveden kao i do sada - zavisno od epidemiološke situacije.

- Tim za škole preporučio je da se što duže održi neposredna nastava, a ta preporuka biće upućena Kriznom štabu - kažu u Ministarstvu prosvete.

I epidemiolog Branislav Tiodorović istakao je da je na ranijim sastancima bilo reči o "malom raspustu" u vreme praznika.

- Predlozi su da to bude jedna cela nedelja, i pre i posle praznika imamo vikend, ukupno, to je skoro 9 dana. Kada će tačno biti, tek treba da vidimo, jer moramo da poštujemo i ono što će reći prosvetni radnici, sindikati i roditelji - naveo je Tiodorović.

On je istakao da, ipak, postoji dogovor da se škola očuva, jer deca najviše gube ako su isključivo na onlajn nastavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading