ĐACI DOLAZE BOLESNI U ŠKOLU! Tiodorović upozorava: Roditelji na nastavu šalju decu sa simptomima korone!

Autor: Republika

Vesti

23.10.2021

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da je broj obolelih đaka u školama širom Srbije možda dvostruko veći nego što je prijavljen.

Foto: Tanjug/Ministarstvo prosvete

Nastavnici prijavljuju da deca dolaze sa sumnjom na simptome kovida, ilustrracija

- Svi iz medicinskog dela Štaba podržali kolege pedijatre da se uvede barem desetodnevni onlajn sistem. Skrećemo pažnju da podaci kojima raspolažemo nisu dobri. Na terenu je drugačija situacija, jer se ne testiraju sva deca. Ne prijavljuje se sve kako je bilo, odnosno, u odnosu to na prijavljen broj slučajeva kod dece, može biti da ih ima čak i duplo - rekao je Tiodorović za televiziju Prva, komentarišući odluku da se od ponedeljka ne pređe na onlajn nastavu u školama.

On je dodao da deca dolaze bolesna u školu.

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Branislav Tiodorović ističe da deca bolesna dolaze u školu

- Nastavnici prijavljuju da deca dolaze sa sumnjom na simptome kovida, ali da ih roditelji šalju u školu, jer nemaju drugi način da to reše. Time se dovode u opasnost svi, i ta deca i ostali đaci - dodao je Tiodorović.


Epidemiolog je podsetio i da će u srednjim školama na teritoriji Beograda, Vrnjačke Banje, Niša i Šapca od ponedeljka, 25. oktobra, primenjivati model kombinovane nastave, prema objavi Ministarstva prosvete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vuk

24.10.2021 12:55

Tacno je da je sve vise obolele dece,samo Branko Ruzic cuva svoju ministarsku fotelju ,pa se oglusuje o situaciji u skolama.

Aleksandra

11.11.2021 01:35

Matori aj batali decu! Aj ti lepo u penziju!