LEKARI GUBE LICENCU AKO SAVETUJU DA SE NE VAKCINIŠETE!? Lekarska komora Srbije pokreće proces zbog ugrožavanja javnog zdravlja!

Autor: Republika

Vesti

14.10.2021

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv lekara koji pacijentima savetuju da se ne vakcinišu biće pokrenut proces zbog ugrožavanja javnog zdravlja.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Vakcinacija na Sajmu u Beogradu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je danas da će ubuduće kada vam lekar kaže da ne treba da se vakcinišete, Lekarska komora Srbije pokrenuti proces protiv tog doktora zbog ugrožavanja javnog zdravlja.

To znači da lekar može da izgubi i licencu. Tim povodom juče sam imao i sastanak sa Srpskim lekarskim društvom i taj sastanak ću danas nastaviti. Zbog toga će najverovatnije danas biti pušten u rad broj telefon na koji će građani moći da prijave lekare koji su im savetovali da se ne vakcinišu - rekao je Lončar i dodao:

- Ako lekar odbije da potpiše to što je savetovao pacijentu, i ti lekari će moći da budu prijavljeni - istakako je ministar zdravlja, prenosi Telegraf.

Podsećamo, juče je profesor Predrag Sazdanović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, rekao da prvi ginekolog akušer koji bude dobio prijavu jer nije preporučio vakcinaciju i izazvao bolest sa smrtnim ishodom, opametiće sve ostale lekare da to učine.

- Da, virus postoji, mnogi još negiraju da postoji. Ako sad nije jasno, kad će biti jasno. Da, virus ubija, pogotovo rizične grupe, kao što su i trudnice. Treća stvar, da, postoji vakcina koja brani od najtežih oblika. Četvrto, ne, niko nije umro od vakcine protiv kovida. To ne postoji. Da to raščistimo - istakao je Sazdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading