NEĆE VAM BITI DOBRO! Đorđe Đurić objavio prognozu - prava jesenja depresija

Autor:

Vesti

10.10.2021

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji sneg pada u mnogim predelima iznad 1200 metara nadmorske visine i zabeleo je Kopaonik, Taru, Zlatar, Staru planinu, više predele Zlatibora i mnoge druge planine, kao i više predele Peštera.

Republika

Foto: facebook.com/Djordje Djuric

Đorđe Đurić, meteorolog

 

Sneg zabeleo planine. Sutra tokom dana kiša i na najvišim planinama, a ponovo će duvati košava jakog i olujnog intenziteta, ali samo na jedan dan. Pravo jesenje vreme i narednih 7 dana.

Tokom jučerašnjeg dana sneg je padao u mnogim predelima iznad 1200 metara nadmorske visine i zabeleo je Kopaonik, Taru, Zlatar, Staru planinu, više predele Zlatibora i mnoge druge planine, kao i više predele Peštera.

Susnežice ima na oko 1000 metara nadmorske visine. Dakle, danas se nulta izoterma nalazi na oko 1300-1400 metara nadmorske visine. Susnežica I sneg očekuju se u ovim predelima sve do nedelju ujutro, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

U nižim predelima takođe je veoma hladno, uz temperature od 8 do 12°C, u Beogradu od 7 do 9°C, a to su vrednosti koje odgovaraju prosečnim vrednostima za kraj novembra.

I u nedelju će u nižim predelima biti veoma hladno i kišovito, uz slične temperature kao danas, a nešto toplije biće na jugu Srbije.

Zbog delovanja ciklona sa Jadrana i povlačenja toplije vazdušne mase sa juga, u višim slojevima atmosfere doći će do porasta temperatura, pa će u nedelju i na najvišim planinama tokom dana padati kiša, uz maksimalne temperature i na 2000 metara nadmorske visine oko 5°C, tako da će temperaturna razlika između nizija i planina biti tek nekoliko stepena.

 Inače, Srbija će u nedelju nalaziti između ciklona sa Jadrana i anticiklona sa severa i severoistoka Evrope, pa se ponovo zbog veoma izraženog gradijenta u košavskom području očekuje jak istočni, severoistočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa olujnim udarima od 80 km/h.

U ponedeljak vetar u slabljenju i u skretanju na košavu.

Ipak, veoma hladno i pravo jesenje vreme očekuje se i narednih 7 dana, uz temperature ispod proseka, dok bi od sredine sedmice na severu bilo uglavnom suvo, a južnije i dalje uz kišu, a zbog prodora hladnog vazduha sa severa, na planinama se ponovo očekuje sneg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading