PRETUČENI SRBI ZADOBILI TEŠKE TELESNE POVREDE: Lekari pomno prate stanje muškaraca koje su pripadnici Rosu krvnički izmlatili!

Autor:

Vesti

23.09.2021

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica od trojice Srba, koje su kod Brnjaka pretukli pripadnici specijalne kosovske policije, trenutno su na odeljenju hirurgije i imaju teške telesne povrede koje su im nanete na telu i licu i najverovatnije su nastale udarcima od kundaka oružja i nogu, rekao je za Kosovo Onlajn direktor KBC u Severnoj Mitrovici dr Zlatan Elek.

Republika

Foto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ

Zlatan Elek

- Oni su trenutno na odeljenju hirurgije na daljem lečenju. Sprovedena je preliminarna dijagnostika i ne mogu da se izjasnim da su sada trenutno u stabilnom stanju, jer svakog momenta pratimo njihovo stanje. Očekujem da ćemo završiti svu dijagnostiku u večernjim satima. Pored fizičkih povreda doživeli su težak psihički stres koji je vrlo teško izlečiv - kazao je dr Elek.

Dr Elek je naveo da je KBC u mogućnosti da povređenima pruži neophodnu pomoć, s obzirom na to da je otežan transport preko prelaza.

Pripadnici ROSU jedinica koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napala su trojicu lokalnih Srba Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova, koji nisu imali veze sa protestima, već su išli da seku drva.

Zabranjeno fotografisanje pripadnika Rosu kod Brnjaka

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Foto: Ilustracija

Kako javlja reporter Kosovo Onlajna koji se nalazi na prelazu Brnjak, medijima nije dozvoljeno da se približavaju pripadnicima Rosu.

Njihova ekipa je pokušala da od pripadnika Specijalne jedinice Rosu dobije izjavu povodom današnjeg incidenta u kojem su pretučena trojica Srba.

Jedan od pripadnika Rosu ih je vratio nazad, rekavši da "nije dozvoljeno da se pripadnicima Rosu prilazi na 20 do 30 metara" i da je fotografisanje strogo zabranjeno.

Na pitanje reportera zašto je to tako jer na Jarinju nema te zabrane, policajac Rosu je odgovorio:

"Ovde je drugačija situacija."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading