TROBOJKA SE VIORI ŠIROM SVETA: Srpske ambasade, konzulati i misije okićene srpskom zastavom! (FOTO)

Autor:

Vesti

15.09.2021

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ambasade, konzulati i misije Republike Srbije širom sveta osvanuli su danas okićeni srpskim trobojkama, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave!

Republika

Foto: MSP

Srpske zastave se viore na srpskim ambasadama širom sveta

U svih 109 diplomatsko-konzularnih predstavništva Srbije na svim kontinentima, od Pretorije do Osla, od Kanbere do Moskve, od Čikaga do Tokija, u regionu, državama EU, afričkim zemljama, Bliskom i Delekom Istoku, Južnoj i Severnoj Americi danas je, u bojama srpske zastave, prigodno obeležen današnji praznik. 

U obeležavanje praznika na ovaj način su se uključila i udruženja srpske dijaspore, koja okupljaju, kako iseljenike iz Srbije, tako i Srbe iz svih država regiona.  

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je državni praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. 

Praznik je simbolično ustanovljen na dan kada je 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading