OVO NIKAKO NE UPLAĆUJTE! Ukoliko u poštanskom sandučetu naiđete na ovakvu BELU KOVERTU obavezno je BACITE!

Autor:

Vesti

09.09.2021

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na adrese privrednika u Srbiji još su od avgusta počela da stižu obaveštenja za upis u bazu podataka, a pošiljalac je Poslovna baza Srbije.

Republika

Foto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Takozvana Poslovna baza Srbije vara ljude, Ilustracija

 

- Zamoliću Vas da objavite ovo zato što se radi o prevari. Unutra piše da je potrebno da se plati 4.000 dinara u roku od 5 dana. Knjigovođa kaže da je prevara i da se nikako ne plaća - napisala je anonimna osoba kako bi upozorila što više građana.

Prethodno je rečeno da, pošto sama firma nema imovinu, a i pored prijave policiji, nije moguće povratiti novac jer su pojedinačni iznosi mali, piše Alo.

Važno je da svaku sumnjivu uplatnicu pre plaćanja proverite kako biste znali o čemu je reč.

U udruženju Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije pozivaju na oprez i napominju da je bitno čitati sve što stiže za naplatu.

- Privrednici moraju da obrate pažnju šta plaćaju, jer i pored prijava policiji, nemoguće je povratiti novac, jer takve firme nemaju imovinu, a pojedinačni iznosi obično nisu visoki - poručuje Mia Amon iz Udruženja Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

18.02.2022 12:32

I odakle im baza iz APR !!! Da li se ko pita? Imaju tačne podatke prekopirane iz APR, lično sam se uverio, kod mene ima greška u prezimenu i to se pojavilo i kod ''PBS'' i imaju i moju tačnu lokaciju a menjao sam je pre nekoliko dana !!! Znači pokrali bazu APR ili šuruju sa njima!!!