OGLASILA SE RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA POVODOM NEMIRA NA CETINJU! Prst uprla u JEDNOG ČOVEKA!

Autor:

Vesti

06.09.2021

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Crnoj Gori su veštački i mogu se povezati sa predsednikom te zemlje Milom Ðukanovićem, rekao je sekretar Odeljenja za međunarodne veze Ruske pravoslavne crkve (RPC) Igor Jakimčuk.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Patrijarh Kiril, vrhovni poglavar Ruske pravoslavne crkve

On je, povodom jučerašnjih nemira na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita Joanikija rekao da je Ruska pravoslavna crkva uvek bila i da će biti na strani SPC i da će podržavati kanonsko pravoslavlje u Crnoj Gori".

- Protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Crnoj Gori su veštački i mogu se povezati sa predsednikom te zemlje Milom Ðukanovićem - rekao je Igor Jakimčuk.

- To je pokušaj da se onemogući ustoličenje legitimnog crnogorskog mitropolita u hramu gde su njegovi prethodnici vekovima ustoličavani. Nerede je organizovao predsednik Ðukanović u pokušaju da povrati vlast, koju postepeno gubi upravo zbog neprijateljskog odnosa prema crkvi - rekao je Jakimčuk.

Dodao je da postoje i naredbodavci nereda iz inostranstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading